Camilla Danielsson laddar inför EM i thaiboxning

9 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

Mellan den 14-21:a oktober är det dags för EM i thaiboxning i Paris, en av de svenska deltagarna är 27-åriga Camilla Danielsson.

Europa mästerskapet i år blir Camillas andra och hon tar med sig erfarenheterna från de tidigare tävlingarna.
– Det här blir mitt 2:a EM så jag tar med mig erfarenhet från de tidigare mästerskapen både vad gäller motstånd men också hur IFMA mästerskapen kan vara, lite is i magen för att allt kan hända och ändras i sista stund, berättar Camilla för budokampsport.se

I Camillas viktklass, 45 kg, har länderna i öst alltid varit starka och hon ser fram emot utmaningen.
– Förmodligen är både Ryssland, Vitryssland och Finland där. Alla i det högsta skiktet av min viktklass sett till senaste VM där vitryskan blev världsmästare igen, ryskan tog silver och finskan brons. Allt annat än ett lätt startfält men verkligen kul ändå att alla de bästa är från Europa, fortsätter Camilla.

Under sommaren har Camilla fokuserat på fysträning något hon tror kan ligga bakom den vinst hon tog i matchen mot Ellinor Ekström för några veckor sen.
– Formen känns jättebra, jag har haft fokus på fys under sommaren vilket jag kände gett resultat under min senaste match. Min förhoppning under EM är att ta medalj, helst av högsta valör såklart men jag är också sugen på att möta ryskan eftersom jag inte haft chansen att göra det ännu. Vi får se hur lottningen blir, avslutar Camilla.

Text: Annie Bondefelt
Foto Benjamin Bayard

30
19
26