EM i Paris väntar för Johan Andersson

10 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

Ett av thaiboxningens framtidsnamn i Sverige spås bli Johan Andersson. Den 22-åriga killen från Öresund började med kickboxning som 15-åring och började sedermera testa både MMA, submission wrestling och andra kampsporter. Men det var först när han prövade thaiboxning han fastnade på riktigt.

Jag testade ett thaiboxningspass för att bredda mina kunskaper för MMA:n, men jag fastnade helt för thaiboxning och sen dess har jag satsat helhjärtat på sporten, berättar Johan för budokampsport.se

Johan vann EM i B-klass i Split men hade en tuffare start i A-klassen under vårens VM där han missade pallen. Sen dess har han jobbat med sina svagheter och haft ett bra stöd från sin tränare.

På vårens VM förlorade jag en jämn match mot en ukrainare, vilket har gjort att jag har tränat väldigt hårt på mina svagheter. Jag har utvecklats mycket och min tränare har hjälpt mig att göra mina svagheter till styrkor och det har lett till en väldigt positiv utveckling, säger Johan till budokampsport.se

Den nya förbundskaptenen Joakim Karlsson beskriver Johan som en lugn och trygg fighter, något som Johan gärna skriver under på.
Jag känner mig väldigt lugn och bekväm när jag tävlar. Det finns nervositet, men jag använder det positivt och känner mig mest fokuserad på att få komma in i ringen och få ut allt det jag har tränat på, säger Johan till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Matilda Ritzén

 

30
19
26