Erica Björnestrand vill byta silver mot guld

12 oktober 2017  |  Annie Carriage

I helgen börjar EM i thaiboxning och en av de som åker till Paris är 31-åriga Erica Björnestrand. I våras tog hon silver i VM och hon har fokuserat på både styrka och teknik för att optimera sin potential.

Jag fokuserar alltid på att utveckla både min styrka och min teknik för att bli en bättre och smartare thaiboxare, säger Erica till budokampsport.se

Förbundskapten Joakim Karlsson menar på att Erica är väldigt duktig på att utnyttja sin längd, något hon konfirmerar.

Jag är längre än många andra i min viktklass så det var något jag tidigt lärde mig att utnyttja väl. Jag har en bra räckvidd och det passar mitt sätt att thaiboxas på, säger Erica.

I tidigare EM har hon vunnit silver men nu satsar hon på guldet och hon har haft en kämpig men givande uppladdning.

Jag åker alltid för guld och jobbar hårt för att förbereda mig väl. Konkurrensen är stenhård vilket kräver att jag måste kunna prestera på topp hela vägen genom turneringen. Under VM i Minsk thaiboxades jag med en revbensskada vilket satte stop för mig när jag mötte en duktig ryska i finalen. Nu är revbenet läkt och jag är väl förberedd för ett nytt mästerskap, säger Erica.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4