Filiph Waldt har guld i sikte

13 oktober 2017  |  Annie Bondefelt

I helgen inleds EM i thaiboxning i Paris, en av den svenska truppens deltagare är Filiph Waldt.

26-åriga Filiph överraskade med dunder och brak under vårens VM i Minsk där han som debutant i internationella sammanhang tog hem silverpengen.

Det var en speciell känsla. Jag har gått mestadels proffsmatcher och fem ronder så det var en omställning. Jag fick starta i ett högre tempo men det gick bra utifrån förutsättningarna. Självklart ville jag ta hem guldet men var ändå nöjd, säger Filiph till budokampsport.se

EM i Paris blir Filiphs andra mästerskap utanför Sveriges gränser och han har jobbat hårt för att utvecklas så mycket som möjligt.

Jag har jobbat mycket med min boxning och mina lowkicks, har fått många tips av Samuel Bark när jag var nere i Thailand nu så jag är nöjd med framstegen. Min tränare Patrick Thomsen har också hjälpt mig att göra alla tekniker hårdare, så jag kan pressa framåt, säger Filiph till budokampsport.se

Med ett VM-silver i bagaget är Filiph hoppfull inför kommande EM, även förbundskapten Joakim Karlsson har uttryckt sig optimistiskt när det kommer till Filiphs och hans medaljchanser.

Jag har såklart guld som mål, jag vill alltid vinna och har nu ett lyckat mästerskap i ryggen. Jag har höjt nivån i både teknik och fysik sen senast, så jag har definitivt guld i sikte. Sen är alla matcher i internationella mästerskap tuffa och det gäller att ha tur med lottning och prestera på topp varje match, avslutar Filiph.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hans Edström

 

30
19
26