Sofia Olofsson överlägsen i EM-finalen

Det blev återigen en ny stor internationell mästerskapsframgång för Sofia Olofsson. Hon var fullständigt dominant i dagens EM-final i -54-kilosklassen mot fransyskan Juliette Lacroix. I den tredje ronden, efter två snabba räkningar bröt, domaren matchen.
– Otroligt skönt att vinna igen, säger Olofsson till budokampsport.se.

21 oktober 2017  |  Jonathan Broberg

EM-finalen mellan hemmahoppet Juliette Lacroix och Sofia Olofsson blev en svensk uppvisning.

I den första ronden tog Olofsson hand om matchen direkt och satte på sedvanligt manér upp ett furiöst tempo.
– Tanken var att jag skulle ta första ronden för att sätta press på henne. Och när jag väl vann den kände jag att jag hade kontroll på händelserna. Det är väldigt skönt att få en sådan inledning.

Den andra ronden blev än mer Olofssons. Hon visade hela sitt breda register där hon var stark i klinch, mycket bra på distanstekniker och hittade in med fin boxning. Ronden dömdes till Olofsson med lite ovanliga siffrorna 10-8.
– Jag gjorde en bra andra rond och en bra match överhuvudtaget.

“Betyder väldigt mycket”
Den tredje ronden hann knappt komma igång förrän fransyskan fick en räkning. Och inte långt senare kom ännu en. Och när Olofsson riktade flera hårda kroppsknän bröt så domaren matchen.
– Det var förstås väldigt skönt. Jag har varit nervös inför det här mästerskapet och det så jäkla härligt att det är över och att det gick så här bra. Det är mitt första EM-guld sedan 2014, så det betyder väldigt mycket för mig. Även om World Games-guldet i sommar är det största jag har vunnit hittills.

Sverige kan få ytterligare ett guld i detta EM. Landslagsdebutanten Andreas Gardasevic går sin final lite senare i kväll.

Foto: Jonathan Broberg

Text och foto: Jonathan Broberg

30
19
32