Landslagsdebut i VM för Tommy Sand

VM i kickboxning börjar i nästa vecka. Den 27-årige göteborgaren Tommy Sand, bosatt i Kungälv, kommer äntligen att göra sin efterlängtade landslagsdebut. Och han ser fram emot VM i kickboxning i Budapest.
– Det är absolut så att jag siktar mot guld, så måste man tänka tror jag. Vad gör jag annars här, säger han till budokampsport.se.

31 oktober 2017  |  Jonathan Broberg

Det är sensommarväder den oktobervecka då budokampsport.se träffade kickboxaren Tommy Sand i Göteborg.

Solen värmde. Fåglar lekte i parker och gräset växte fortfarande grönt. På en uteservering vid ett hotell centralt beläget i staden, nära centralstationen, träffade vi Tommy.

Hans leende var brett och vittnade om ett välmående. Och inte undra på det. Tommy Sand är för första gången i sin ganska långa kickboxningskarriär framme vid ett stort delmål – att få representera landslaget vid ett stort internationellt mästerskap.
– Alltså, jag längtar enormt mycket till VM. Det blir mitt första landslagsuppdrag och jag har tränat på för att inte göra mig eller andra som tror på mig besvikna. Jag känner att jag mycket väl kan överraska.

Tommy är 27 år, bosatt i Kungälv och jobbar för tillfället som väktare. Ett jobb han trivs med då han har rätt god möjlighet att kombinera det övriga livet med kickboxningen.
– Ja, det funkar hyggligt. Just nu är det nästan bara kickboxningen som gäller i mitt liv. Jag tränar mycket och hårt, så det är viktigt att det andra liksom flyter på bara.

“Mycket glädje”
Han började med kickboxning som 16-åring och har egentligen varit fast inom sporten sedan dess. Även om hans engagemang gått lite i vågor.
– Kickboxningen hjälper mig att ha ett större mål i livet. Jag tror det är väldigt viktigt att hitta en grej som man kan snöa in på, även om det kanske blir lite besatthet av det hela. Men det ger mig mycket glädje, gemenskap och en känsla av att ”det här kan jag, jag är bra på det här”. Så självklart har kickboxning betytt mycket även i livet i stort.

Även om Tommy är debutant i Budapest har han en hög målsättning.
– Det är absolut så att jag siktar på guld, så måste man tänka tror jag. Vad gör jag annars här?

Fakta om Tommy Sand
Ålder: 27
Klubb: Fighter Kickboxning
Vikt: -79
Stil: Kick light

Foto: Jonathan Broberg

Text och foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

51
43
52