Sverige förlorade kvartsfinalen mot Finland

5 november 2017  |  Jonathan Broberg

Det blev en svenska seger i åttondelsfinal mot Spanien, i kvartsfinalen i EM i iaido ställdes Sverige mot Finland och det blev tyvärr en för svår uppgift denna gång.

Sverige lyckades tillslut tråckla sig vidare ur poolen och in i åttondelsfinalen mot Spanien, där Sverige vände ett 0-1-underläge till seger med 2-1.

I kvartsfinal väntade Finland och Jesper Waldestål gav Sverige en flygande start i den matchen genom att vinna sin match med 3-0. Sida Yin förlorade emellertid och Christian Strandberg hade inte heller lyckan med sig.

Det blev ett respass i kvartsfinal för svensk del.

Med det är EM i iaido över för den här gången. Det signifikanta för mästerskapet är väl alla otaliga jämna kvartsfinalförluster som Sverige fick. Det blev tillslut en medalj, ett brons för Sida Yin.

Dock, även om medaljerna inte tickade in lika strid ström som brukligt, kan konstateras att prestationerna var överlag mycket höga från svenskarna ändå.

Här ser du Sveriges kvartsfinal mot Finland i efterhand.

Text: Jonathan Broberg

En kommentar

  1. Och glöm inte att Anna-Lena Waldestål fick Fighting Spirit-priset i nidan-klassen, likaså Martin Lindgren i rokudan-klassen! (Klasserna andra dan och sjätte dan). Det är stora pris det också, de betyder ju att man med sin fighting spirit klått alla andra deltagare i hela klassen, även om ens tekniska utförande kanske vacklade eller inte föll domarna i smaken!

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0