Sverige vidare från poolen efter stor dramaturgi

Pool 1 var något av “dödens grupp” på förhand. Sverige och Belgien överlevde. Frankrike fick respass, men det blev ett stort drama där tillslut flaggräkning fick skilja länderna åt, då alla vann varsin match. Sverige möter Spanien i åttondelsfinal.

5 november 2017  |  Jonathan Broberg

Sverige förlorade den inledande poolmatchen i lagtävlingen i EM i iaido. Belgien vann med 2-1, vilket gjorde att Sverige hade ett måste-läge i matchen mot Frankrike. Men där blev det svensk seger, med 2-1.

Christian Strandberg förlorade inledningsmatchen mot sin belgare med 3-0, Sida Yin kunde inte kvittera i den efterföljande matchen och även om Jesper Waldestål vann sin match med 2-1, var belgarnas försprång ointagligt.

I den andra poolmatchen mot Frankrike hamnade Sverige i tidigt underläge och det såg tufft ut med ett avancemang från poolen. Men via segrar för Sida Yin och Jesper Waldestål vände Sverige rysaren och vann med 2-1.

Möter Spanien i åttondelsfinal
Det blev en dramatisk slutkläm på poolen då Frankrike vann över Belgien med 2-1, och det krävdes flaggräkning. Sverige gick då vidare till åttondelsfinal, där Spanien väntar. Vid eventuell seger där blir det ett nordiskt kvartsfinalmöte mellan Sverige och Finland.

Vi fortsätter sända svenskmatcherna i EM live i vår nya webb-tv-kanal.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4