Vinst för Marcus Johansson

6 november 2017  |  Annie Carriage

Mästerskapens första dag bjöd på flera svenska matcher, in i ringen gick Marcus Johansson, Tommy Sand, Karin Grenestam, Reber Alwand och Gabriel Tutak.

Första svensk att kliva in i turneringen var Marcus Johansson som gick upp i ringen mot italienaren Claudio Palenac Tabulazzi. Matchen inleddes lite avvaktande i första ronden och nervositeten låg i luften, i andra tog Johansson initiativet och drev på och var i den tredje helt överlägsen.

Dagens andra match med svenskintresse var den mellan Reber Alwand och Unai Amorena Oria från Spanien. I första ronden visade spanjoren prov på fin boxning och tog ledningen inför rond två. Alwand klev ut i andra ronden och gjorde många fina kombinationer och satte press på spanjoren under hela ronden och även under rond tre, tyvärr räckte det inte hela vägen idag och spanjoren gick ut från ringen som vinnare.

Nästa på tur var 27-årige Tommy Sand som gjorde sin landslagsdebut mot Maderic Matija från Kroatien. Direkt från start satte killarna igång i ett mycket högt tempo, Sand fick in några fina träffar men kroaten var duktig på att försvara sig och i andra ronden tog han över matchen. I den tredje ronden avtog tempot avsevärt och teknikerna blev färre. Matchen var överlag väldigt jämn men till slut var det kroaten som gick hem med segern.

Karin Grenestam intåg i turneringen började fint mot norskan Olina-Karin Fossdal. Det nordiska derbyt blev tufft, både Grenestam och Fossdal levererade tydliga lowkicks och en fin boxning innan norskan fick in ett slag som resulterade i ett ihållande näsblod. Efter ett flertal försök att fortsätta matchen valde domaren att bryta matchen som Grenestam då förlorade.

Turneringens första dag avslutades med Gabriel Tutaks match mot Chingiskhan Tlemissov från Kazakstan. Tutak gick på offensiven direkt i inledningen, satte upp ett högt tempo med vassa tekniker som tydligt påverkade Tlemissov. Andra ronden var något mer jämn även om Tutak levererade många fina tekniker medan Tlemissov inte lyckades utnyttja sin längd och räckvidd till fullo. Den tredje och sista ronden fick svensken poängavdrag, något som tände motståndaren som satte upp ett högre tempo, Tutak pressade in i det sista men denna gång gick vinsten till Kazakstan.

Världsmästerskapens första dag är över, Marcus Johansson gick vidare i VM-turneringen och morgon är det dags för Maya Clavijo, Zina Djelassi, Pontus ThorOliver Axelsson, Anton Wall att kliva in i ringen.

 

Text & Foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4