Ren vinnare

9 november 2017  |  Sofia Arnbom

Svenska Budo & Kampsportsförbundet arbetar som hela idrottsrörelsen aktivt för att hålla våra idrotter och idrottare borta från doping. Målet med idrottsrörelsens antidopingarbete är att tillförsäkra alla idrottsutövare deras självklara rätt att delta och tävla i en idrott fri från doping.

Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av Riksidrottsförbundets (RF) stadgar och antidopingreglemente. Varje enskild idrottare är själv ansvarig att känna till och följa dopingreglerna. Ett sätt att som individ testa sina kunskaper samt lära sig mer är att genomföra Ren vinnare.

Ren vinnare är en webbaserad utbildning i antidoping för idrottsutövare och alla andra verksamma inom idrotten. Genom sju korta moduler lär du dig det allra viktigaste inom antidoping. Varje modul är 3-4 minuter lång och består av videoklipp, övningar och fakta.

Du behöver inte slutföra samtliga moduler på en gång. När du har slutfört alla moduler får du ett diplom för genomförd kurs via mejl. Efter varje modul får du också ett mejl med en sammanfattning.

Utbildningen genomförs individuellt men varför inte samla klubbkompisarna efter träningspasset, genomföra en modul i taget och diskutera kring området?

->> Ren vinnare

Mer information om SB&K:s antidopingarbete samt nyttiga länkar är samlade på Antidopingsidan.

30
19
32