Kampsportspoddens julkalender

13 december 2017  |  Annie Carriage

Nedan summeras Kampsportspoddens första 13 luckor.

Om du tror dig veta vilka ord med 24 bokstäver vi letar efter maila annie@budo.se och skriv ”julkalendern” i ämnesraden.
Du kan då vinna två biljetter till Kampsportsgalan den 17:e mars på Berns i Stockholm.

Tidigare luckor
1. Vad heter den amerikanska organisationen som arrangerar evenemang med proffsmatcher, vi söker första bokstaven i organisationens namn?

2. Vilket vapen använder Sida Yin i sin sport iaido? Vi söker första bokstaven i vapnets namn.

3. EM i thaiboxning hölls under hösten, vi söker den första bokstaven i stadens namn.

4. Vad heter tjejen som är uppvuxen i Ensamhet och tog VM-guld i armbrytning under höstens mästerskap, vi söker första bokstaven i hennes efternamn.

5. År 1960 startades det som sedermera blev Budo & Kampsportsförbundet och dess första styrelsemöte skedde samma år i Göteborg. Mycket har hänt sen dess men nu söker vi första bokstaven i ett annat ord för start?

6. Idrotten vi beskriver i avsnittet har en uttalad antivålds-policy, kallas den fredliga kampkonsten och kan tränas i alla åldrar. Vi söker första bokstaven i idrottens namn.

7. Efter Rumble of the Kings är det tydligt att Sofia Olofsson är världens bästa även på proffssidan. Vilket gym representerar Sofia? Vi söker första bokstaven i gymmets namn.

8. Bland mängder av medaljer är ändå träning den centrala delen som genomsyrar våra idrotter. Träningsmomentet är något som särskiljer budo och kampsporter med många andra idrotter eftersom man tränar oftast i blandade åldersgrupper med både tjejer och killar. Vi söker första bokstaven i det som varit luckans tema.

9. HEMA var med under sommarens SVT-sända SM-vecka, TV-profilen Kalle Zackari Wahlström testade även idrotten på plats. Men i vilket träningsprogram på SVT slog Kalle igenom? Vi söker första bokstaven i Tv-programmets titel.

10. Stig Forsberg var kansliets föra föreningskonsulent och fick en dag ett samtal från polisen som informerade att en viss Katsuhiro Komaki i full mundering stod på Sergels Torg och utförde kata, och som sedermera blev en stor inspiratör inom iaidon. Men vad heter hans dotter som ingår i kendolandslaget? Vi söker första bokstaven i hennes förnamn.

11. Sveriges största kickboxningsstjärna vann både VM-guld och mästarbältet i Wako Pro, Caroline Ek vann det mesta i sin karriär och blev känd för hela svenska folket efter sin medverkan i Mästarnas Mästare. Vi söker nu första bokstaven i det landskap Caroline kommer ifrån. Ledtråd: Carolines karriär var allt annat än blek.

12. Glima har sina rötter i vikingatiden, fanns med i några av de första Olympiska Spelen, är Islands nationalsport och är en av Sveriges minsta idrotter om man tittar på medlemsantal. Allt sammantaget gör idrotten väldigt… Vi söker första bokstaven i det beskrivande ordet vi letar efter.

13. Lucia är här med ordentlig lyskraft, hon är nybliven ambassadör Svenska Spels ”Framåt för fler i rörelse” och tillsammans med sex mästerskapssegrar på sex gjorda mästerskap gör Patricia Axling till vad då? Vi söker första bokstaven i det ord som beskriver Patricias ställning inom thaiboxningens -57-kilosklass under de senaste åren.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4