Nationellt läger och tävlingar med Frysbox

15 december 2017  |  Annie Carriage

I början av december arrangerade Frysbox ett nationellt läger för ungdomar i samband med Kampsportsfestivalen på Stockholmsmässan.

Initiativet med lägret är en del av Frysbox-projektets expansion med syfte att fördjupa arbetet med värdegrundsdiskussioner och samtidigt få verktyg för att öka ungdomarnas självkänsla och självförtroende.

Att deltagare och ledare från hela landet träffas hoppas vi ska ge en känsla av gemenskap och att de är del av ett större sammanhang. Det blir en möjlighet för folk att lära känna varandra och också lära sig av varandra, sa initiativtagaren Pernilla Johansson inför lägret.

 

En av de som deltog var 17-åriga Sara Andersson från Frysbox i Karlstad. Hon har tränat thaiboxning i ett år och tillsammans med andra ungdomar i Frysbox-projektet fick hon förbereda Kampsportsfestivalen och träffa vänner  från andra städer.

Mitt starkaste intryck från lägret var att man samarbetade, jag tyckte det var en utmaning att alla skulle vara med och göra något, men man klarade av de tillsammans rätt så bra till slut. Jag tyckte det var väldigt kul att träffa andra frysboxare från andra städer, vi delade tekniker och erfarenheter inom sporten. Jag tror projektet påverkar en positivt då man får många olika tankar och idéer från olika ställen, att vi frysboxare just får träffa andra frysboxare och känna sig delaktig i en grupp, berättar Sara Andersson till budokampsport.se

I samband med lägret var det flera från projektet som gick matcher på Kampsportsfestivalens område, något som inspirerade Sara som blev nyfiken på att tävla själv.

Jag tyckte det var väldigt givande att se hur en tävling gick till och hur alla som tävlade klarade av alla slag och sparkar, det tyckte jag var skitcoolt att se. Det skulle vara kul att pröva att gå en match i ringen på nästa läger, avslutar Sara.

En som gick match under Kampsportsfestivalen var den 14-åriga William Starcevic Wetterhorn som också tillhör Frysbox-projektet.

Det var min pappa och jag som började träna thai på Tip Muay Thai och sen började jag i Frysbox-gruppen, det bästa där är gemenskapen, säger William till budokampsport.se

Och han förberedde sig väl innan sin match på Stockholmsmässan.

–  Mina förberedelser inför matchen var att äta bra, sen bara ta det lugnt och fokusera med lite bra musik i hörlurarna. Det var roligt att gå match men ändå speciellt när det var på Stockholmsmässan, men jag gillar pirret i magen man får innan match, avslutar William.

 

Text: Annie Bondefelt
Foto: Pernilla Johansson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4