Foto: Hamid Ershad Sarabi

Nu har vi, äntligen, en unik chans att påverka och förändra

Det är bara en dag kvar att rösta fram Sofia Olofsson till Jerringprisets första del. En dag. Så nu är det hög tid att ösa på med röster så att kampsporten får en idrottare som kan vinna något vid Idrottsgalan i januari. Det är faktiskt den enda möjlighet vi har, och vi kan själva påverka vårt öde och – faktiskt, vår framtid.

19 december 2017  |  Jonathan Broberg

Inte sällan har kampsportsbragder gått fullständigt förbi i etablissemangets  ögons jakt på glamour och glitter. Profil efter profil, generation efter generation, har försvunnit utan att ha fått ens chans att bli uppmärksammade av folket. Vi har varit den icke populära skolgårdsungen som aldrig fick komma på festerna under helgen.

Media har, utan vissa enstaka undantag, inte precis stått i främsta ledet och försökt få till en förändring heller. Utan det är vi kampsportare som i det stora hela har fått stå för förändringen – och vi har lyckats förr. Det har bland annat en före detta idrottsminister fått erfara…

Men nu står vi där, vid ett vägskäl, och kan faktiskt välja om vi vill gå mot framtiden eller om vi vill ha det så som det alltid har varit. Jag vet vad jag gärna vill.

Radiosportens Jerringpriset är ett av de finaste priser du kan vinna inom svensk idrott. Ett slags folkets pris där inte alltid den mest mediala eller mest exponerade behöver bli den som vinner. Utan här kan man faktiskt vara med, på hyggligt rättvisa grunder, och påverka utgången.

Thaiboxning må vara en marginaliserad idrott i sammanhanget – jag förutsätter att varenda thaiboxare i Sverige röstar på Sofia – men det är tillsammans som kampsporter kan uträtta stordåd.
Sofia Olofsson har vunnit det som går att vinna. Hon är ovedersägligt bäst i världen i sin viktklass. Både som proffs och amatör.
Trots det blev hon nobbad av Idrottsgalans ordinarie priser. Men Radiosporten såg Olofssons bragder och nominerade henne, som andra SB&K-idrottare genom tiderna.

Nu är det upp till oss att förvalta detta på bästa sätt. Och det gör vi genom att rösta så mycket vi bara kan. Ty denna chans att kunna påverka och förändra, för alla kampsportare, kommer inte så ofta till oss.

Detta är ju som sagt andra gången någonsin vi får möjligheten. Hjälp nu till att ta den.
För som Karin Boye en gång skrev: “Är vi hindret som får kraften att brytas”.
Rösta fram Sofia Olofsson här.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4