Elitansvarige Steven Antoniou inför EM i BJJ

10 januari 2018  |  Annie Bondefelt

EM i Portugal som inleds nästa vecka är en av de mest prestigefyllda tävlingarna inom BJJ med över 3000 deltagare. Elitansvarige Steven Antoniou kommenterar landslagets medlemmar och dess chanser att ta medalj.

Denna gång kommer vi har sex grymma fighters som ställer upp på EM, mina förhoppningar är att samtliga kommer hem med en medalj för att alla har kapaciteten att göra det. De har naturligtvis flera motståndare som vill annat men vi har en stark trupp som är dedikerade, har grymma klubbtränare och alla har tränat mycket hårt inför EM. Om jag skulle göra en gissning tror jag på tre guld, två silver och ett brons i vikten och lika många i öppna vikten, säger Steven Antoniou till budokampsport.se

Martina Gramenius
Martina är en stark fighter med superfin teknik som utan större problem kan dominera sin viktklass.

Elina Moestam
Elina har haft en bra uppladdning och känner sig superladddad inför EM. Hon är en lugn och metodisk fighter som lätt kan underskattas av sina motståndare men hon lyckas alltid leverera. Hon är absolut världsklass.

Madeleine Håkansson
Madeleine är en stabil fighter som har redan vunnit EM-guld två gånger. I år tävlar hon som brunbältare så det blir intressant att se vad hon kan åstadkomma.

Emad Omran
Emad är en av Sveriges mest dedikerade BJJ-fighters. Han är utan tvekan en av Europas absolut bästa fighters och är en BJJ-maskin. Han har haft en kanonuppladdning och fått chansen att träna med utövare från både Europa och USA.

Simon Immerstrand
Simon är inte den mest kända fightern vi har men han har en järnvilja och det är inte många som tränar hårdare än honom. Han är inte ens i närheten av sin fulla kapacitet än men har kommer göra livet surt får många på EM. Ha koll på Simon de närmaste åren är mitt tips.

Cemîl Karahan
Cemîl är en utan tvekan en stjärna och en förebild. Han vann EM förra året och vi förväntar oss samma resultat i år för att han har faktiskt blivit ännu bättre. Han känner sig stark och precis som många av sina klubbkompisar har han en järnvilja.

En annan favorittippad fighter var Max Lindblad som tyvärr skadat sig och inte kommer delta.
Vi är ledsna över att Max Lindblad har skadat sig för att han hade kunnat ge alla svartbältare någonting att fundera på. Han är en fenomenal fighter med en enorm kapacitet, vi får hålla tummarna att hans rehab blir bra så att vi kanske kan se honom tävla igen redan i år, avslutar Steven.

Text: Annie Bondefelt
Foto: ibjjf.com

30
19
32