Foto: Hamid Ershad Sarabi

Nagelbitare att vänta i kväll

Under Idrottsgalan i kväll skriver Sofia Olofsson kampsportshistoria. Aldrig tidigare har någon SB&K-idrottare tagit sig så långt i kampen om Jerringpriset. Och jag blir alldeles skakis när jag bara tänker på vilken nervpärs vi kan komma att få genomlida ikväll.

15 januari 2018  |  Jonathan Broberg

Ingen SB&K-kampsportare blev nominerad till Idrottsgalans ordinarie priser, trots en drös stora internationella framgångar under 2017.

Men Sofia Olofsson nominerades som en av kandidaterna till Radiosportens Jerringpriset, och Olofsson tog sig också förbi den första gallringen och är med under Idrottsgalan ikväll.

Det är för mig ett styrkebesked. Kampsportsfamiljen är stark när vi enas. Det har vi visat genom årens lopp – och har skrivit om vår historia.

Jag har en känsla av att Sofia kan fortsätta att överraska. Kommer hon bara vidare och vi får en ny chans att rösta på henne ikväll under galan, ja, då kan allt hända.

Men i ärlighetens namn tror jag att det blir tufft. Det är starka konkurrenter kvar i racet.
Sofia får väl anses vara en underdog, och i vårt land brukar den rollen fungera relativt bra.

Jag har under årens lopp haft förmånen att följa Olofssons karriär på ganska nära håll.
Jag var bland annat med i Malaysia 2014 och såg Olofssons första steg mot den absoluta toppen. Då blev det ett VM-brons. Jag var också på plats i Jönköping 2016 då Olofsson vann VM-guld, och jag såg henne i Paris i höstas vinna EM-guld på ett helt överlägset vis.

Sofia är en exceptionell idrottare. Hon är en sådan som verkligen kan ena oss i familjen. Det är egentligen synd att inte svenska folket i större utsträckning har kunnat ta del av alla de vackra idrottsliga ögonblick som Sofia har bjudit på. Ty, jag är fullständigt övertygad om att hon hade blivit en stor medial stjärna, likt den enorma hon är i ringen.

Ikväll på Idrottsgalan finns alltså möjlighet att Olofsson kommer behöva ert stöd i form av ännu en röstning. Mer information om det kommer under själva sändningen av galan.

Så bänka er och spetsa ögon och öron.
Vi kan kanske få en ny historisk kampsportskväll.
Det vill ingen av oss missa.

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4