William Seth-Wenzel nominerad till Årets mästare

30 januari 2018  |  Annie Carriage

2017 blev året då Williams Seth-Wenzel slog igenom på den internationella arenan, först blev det JVM-guld i U21 och sedermera vann han EM-guld i Banja Lucka innan han tog hem bronspengen under sommarens World Games.
– Jag har presterat på topp hela året och visat upp min bästa jujutsu och mitt bästa jag, säger William till budokampsport.se

2017 var mitt år och jag är verkligen så nöjd över mina prestationer. Att få avsluta juniorkarriären med ett JVM-guld för att sedan tre månader senare stå högst upp på pallen igen under EM var minst sagt speciellt. Redan där kände jag mig som en mästare, och då har vi inte ens tagit upp World Gamesbronset i sommar. Jag har presterat på topp hela året och visat upp min bästa jujutsu och mitt bästa jag, säger William.

”Årets mästare, hur coolt är inte det?”
Det känns underbart att vara en av de fyra nominerade till årets mästare. Hör själv hur det låter, årets mästare, hur coolt är inte det? Och att konkurrera om titeln med Freddan som jag delat alla framgångar och glädje med under året är ännu roligare. Vi två har tagit oss igenom det här året tillsammans och därför känns det symboliskt att vara nominerade i samma kategori. Det känns nästan som att jag har två chanser att vinna årets mästare nu, även om jag blir pyttelite gladare om jag själv vinner, skrattar William

”Jag inte skulle vara lika strukturerad som är jag är idag utan jujutsun”
Jujutsun har varit en stor pelare genom hela mitt liv och påverkat mig på många positiva sätt. Att aldrig ge upp och kämpa för det man vill är något jag alltid kommer bära med mig efter allt slit jag lagt ner på och utanför mattan. Sen är jag övertygad om att jag inte skulle vara lika strukturerad som är jag är idag utan jujutsun och definitivt inte ha samma disciplin. Det krävs mer planerande än man tror att kombinera en elitkarriär med jobb, fritid och övrigt socialt liv.

Trots att det är tufft att koordinera livet som elitidrottare uppmanar han både barn och unga att engagera sig inom idrotten.
– Jag rekommenderar alla barn och ungdomar att testa på jujutsu då man hittar en härlig rörelseglädje och lär känna sin egna kropp. Och hur kul är det inte att slåss och rulla runt med sina kompisar på en svettig matta, avslutar William.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4