Fredrik Widgren nominerad till Årets mästare

31 januari 2018  |  Annie Carriage

Fredrik Widgren är en av svensk jujutsus främsta stjärnor, han har en rad med medaljer från internationella mästerskap och i höst är det VM på hemmaplan i Malmö. Men innan dess kommer Kampsportsgalan där Fredrik är nominerad till Årets mästare.
– “Jag är otroligt glad att ännu en gång bli nominerad till kampsportsgalan”.

Fredrik Widgren har varit i den absoluta världseliten i många år trots sin låga ålder, nu är han nominerad till Årets mästare inför Kampsportsgalan den 17:e mars.

– Jag är otroligt glad att ännu en gång bli nominerad till Kampsportsgalan. Att bli en av fyra utvalda bland alla mästerskapsmedaljörer från SB&K borde vara ett pris i sig, säger Fredrik till budokampsport.se

– Jag har under en länge tid varit på världsnivå inom jujtsu men det är de senaste två åren som guldmedaljerna har kommit. Att under 2017 både ta ett EM-guld och ett World Games-brons samtidigt med William och att nu också bli nominerade till Årets mästare är sjukt roligt. Jag och William tycks dras till samma valörer på mästerskap och galor, fortsätter Fredrik.

Även om inspirationskällorna är många har Fredrik alltid velat skapa sin egen stil inom jujutsun.
– Det är svårt att bara nämna en person som inspirerat mig. På klubben hade jag som liten äldre förebilder som var med i landslaget och tog medaljer på VM och EM att se upp till. Att komma till deras nivå satte jag tidigt som ett mål. Men sen har jag alltid velat skapa min egen stil inom jujutsu, skapa en stil som är banbrytande, något som ingen annan tidigare gjort, säger Fredrik.

– Jujutsu är en fartfylld kampsport som ställer stora fysiska krav på utövaren, den har traditionella anor från samurajernas Japan men har sen utvecklats till en modern idrottsgren. Och att få slå, sparka, kasta sina vänner, vem vill inte göra det, avslutar Fredrik med glimten i ögat.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4