Joakim Karlsson nominerad i kategorin Årets ledare

9 februari 2018  |  Annie Bondefelt

Joakim Karlsson är ett välkänt inom thaiboxningen, både som aktiv och som ledare. I höstas tog han över rollen som förbundskapten efter Pelle Bånghäll och hans första internationella mästerskap mynnade ut i åtta medaljer.

Joakim är nominerad i kategorin Årets ledare och han beskedet kom som en överraskning.
– Jag var verkligen överraskad när jag hörde det och det är väl ett litet kvitto på att man gör något bra i varje fall, säger Joakim till budokamsport.se
– Eller så kanske juryn tänkte något i stil med att gamlingen har vart med ett tag nu, ge han en nominering så han blir nöjd, skrattar Joakim.
– Jag tycker en bra tränare eller ledare är lyhörd och en som alltid ser till hela gruppen. En viktig del i ledarskapet är att alltid sträva efter att det ska vara roligt att träna, det ska vara tufft men roligt, lägger han till.

Att se till hela gruppen är något som går som en röd tråd genom större delen av idrottsrörelsen, att tillsammans kämpa för att nå ett mål. Det var också en av faktorerna till att Joakim började med thaiboxning själv.
– Jag kom in på thaiboxning via en förening i mitt bostadsområde, jag och min bästa vän började träna hos hans storebror. Gemenskapen gjorde att vi fastnade direkt!

Att vara ledare i en av SB&K:s mest medaljbringade landslag är en spännande utmaning som redan givit många fina minnen.
– Ett av mina starkaste minnen inom thaiboxningen är när Bea Malecki lyckades ta både SM, EM och VM-guld under samma år, 2016, avslutar Joakim.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Pelle Bånghäll

3 kommentarer

  1. Med många års erfarenhet och den genomtidetna bästa Svenska faghter , en ledare i framtiden

0
0
0