Foto: Hamid Ershad Sarabi

Superior bör vi alla vara stolta över

Jag skulle precis stänga ner för dagen när jag fick ett pressmeddelande som plingade till i telefonen: Superior Challenge firar tio år med en gala på Cirkus i Stockholm. Och känslorna bara pumpar i mig. Det sägs att nostalgi kan vara ett gift. Må så vara. Det giftet berusar jag mig gärna med. Tio år med Superior är fantastiska minnen för min egen del.

22 februari 2018  |  Jonathan Broberg

Om jag skulle sluta ögonen och drömma mig bort till ett ställe där jag finner ro, då har jag min sinnebild helt klar för mig.

Jag skulle ta farfars gamla tjärdoftande eka och ro ut på Östersjön just utanför Gotlands sydspets. Jag skulle lägga mig med benen utanför ena relingen och bara låta vågorna leka med båten. Och där skulle jag kunna ligga hur länge som helst.

Den bilden fick jag framför mig när jag läste pressmeddelande som Superior skickade mig. Jag antar att Superior och jag har växt in i kampsporten under ungefär samma tid. För mig vore det närmast otänkbart utan galan. För mig är galan en ren njutning.

Och vilka minnen de här åren har givit mig. Jag minns Reza Madadis seger över The Lunatic. Jag minns hela MMA-debatten 2009 där uppdrag granskning besökte Superior i Fryshuset. Jag minns flytten till Hovet och hur stort jag tyckte det var att svensk MMA kunde nå in dit. Och jag minns galan i Malmö Arena. I Scandinavium. I Helsingborg. Ja, det är minnen som etsat sig fast i mitt hjärta.

Det känns som jag liksom är skyldig Superior något för alla dessa fantastiska stunder jag har fått tillsammans med galan, ty galan har fyllt mitt liv med en viss extra mening. Och det tror jag alla vi som brukar besöka Superior kan känna igen oss vid – att galan sannerligen berikar.

Det finns stunder i livet som verkligen har färgat mig, gjort mig till den jag är med följande livsvärderingar. De stunderna kan sedan kännas igen vid en doft, eller en händelse, ett ögonblick. Det är nästan lite kusligt. Men också härligt.

Nu längtar jag till 19:e maj. För det finns få saker jag skulle prioritera för att inte ta plats på Cirkus den kvällen. Det doftar magi lång väg.

Grattis Superior, grattis Babak Ashti, och tack för alla fantastiska ögonblick– i hopp om många nya kommande livsminnen.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0