Li Min Hua blev Årets Hederspristagare

26 mars 2018  |  Annie Carriage

Ett av Kampsportsgalans mest ärofyllda pris är Årets Hederspris, detta år tilldelades taolu-utövaren Li min Hua.

– Jag blev både stolt, glad och förvånad. Det betyder mycket för mig att taolu får uppmärksamhet, säger Li Min Hua till budokampsport.se

Li Min är en av världens främsta utövare av taolu och är en mycket meriterad domare som dömt många internationella mästerskap. Hon är född och uppvuxen i Kina och vann sitt första mästerskap redan 1983 i Wuhan och blev belönad med ”Excellent Prize”. 2001 tävlade hon i Tai Ji svärd vid världens första Tai Ji och hälsokonferens i Kina och blev rankad som en utav de sex bästa bland tävlande från hela världen. Utöver detta har hon en lektorstitel i dans och undervisat på universitetet i Wuhan och på Danshögskolan i Stockholm.

– Jag är extra stolt över mina guldmedaljer som jag fått i tävlingar både i världens tävlingar och nationella, såsom Kina och Sverige. Dessutom har jag nått högsta domargrad som taoludomare efter flera gånger mycket hårda prov i både praktik och teknik samt varit som VM- och EM-taoludomare ett flertal gånger, säger Li Min.

Och engagemanget i idrotten kommer att fortsätta.

– För mig är wushu och taolu mitt liv, där finns mina rötter och jag kommer att fortsätta engagera mig i idrotten, avslutar Li Min.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Hamid Ershad Sarabi

 

9 kommentarer

 1. Hon är en fantastisk mästare och ett personligt och bra sätt för att lära ut. Mycket pedagogisk med ett stort engagemang. Jag är mycket nöjd att få ha henne som lärare.
  Det finns hela tiden nytt att lära sig och lektionerna blir det aldrig slentrian i.

 2. Grattis Li Min!
  Jag är en ut av många som tycker du är helt klart bäst 🙂

  Är öerhört tacksam för inte bara mina lektioner men hela dig som person och ditt fokus och kärlek för wushu och taolu.

  Stor kram!

 3. Kul att en i Sverige relativt liten sport, men med engagerade och passionerade utövare, får uppmärksamhet. Och stort tack till Li Min som jobbar för att höja och behålla kvalitén. En stor tillgång till Sveriges Wushu!

 4. Allra Varmaste Grattis Li Min till detta fina pris! Det är verkligen en stor glädje och ära att få vara din elev. Tänk att vi fått chansen att lära om Taolu från en så otroligt kunnig och inspirerande mästare som dig! 非常感谢

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

2
8
10