Helgens tränarutbildning på Bosön

9 april 2018  |  Annie Carriage

Under helgen som gick anordnades tränarutbildning steg 1-2 på Bosön, ett 40-tal deltagare gick kurserna som arrangerades på Riksidrottsförbundets utvecklingscenter på Lidingö. 

Kursens syfte var att utbilda föreningsledare i träningslära och metodik, att utbilda deltagarna i ledarskapsstilar och att kunna se sin roll och funktion i idrottsföreningar. Kursens utbildare var Altan Celik och Christian Sandberg som också undervisade kring de riskmoment som kan dyka upp under träning. Deltagarna fick även fördjupa sig i de grundläggande principerna bakom kondition-, styrke- och rörlighetsträning och lära sig mer om hur psykologiska faktorer påverkar idrottsliga prestationer liksom kosten.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Altan Celik

 

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4