Skadeperioden på väg bort för Jill Holmström

Jill Holmström var en av de största svenska MMA-talangerna för ett tag sedan, och såg ut att gå mot en proffsdebut. Tyvärr skadade hon sig men nu, ett år senare, är hon på väg tillbaka. Skadetiden har också inneburit en hel del positiva ting – Holmström har förlovat sig, och kom nyligen ut med boken Matologi.
– Det har varit en mycket händelserik period i mitt liv, även utan MMA:n. Jag har varit bakom kulisserna, men jag vill gå proffsmatcher, säger hon till budokampsport.se.

12 april 2018  |  Jonathan Broberg

Solen har de senaste dagarna försökt att ackompanjera den årstid vi kallar vår, men dagarna i huvudstaden har ändå varit kylslagna då solens permeabla kraft inte varit tillräcklig ännu.

Jill Holmström, som för en tid sedan var på väg att rejält blomma ut, möter upp med ett leende. Och undra på det. Holmström har genomlidit den värsta skadetidenden och kan numera träna nästintill fullt ut. Hon vill gärna komma tillbaka till MMA-burarna, och då som proffs.
– Det var otroligt nära att jag fick göra min proffsdebut, så när jag blev skadad kändes det väldigt tungt. Jag ville verkligen göra avtryck inom MMA.

Det var för ett år sedan som Jill Holmström var på väg att slå igenom på allvar. Efter fina amatörmeriter lockade proffsdelen och nära var hon.
– Jag vann en match på TKO i första ronden och hade bra flow, men sedankom nackskadan som stoppat mig från att tävla fram till nu. Så min lilla framgång fick ett abrupt avbrott. Från att varit väldigt nära en proffsdebut till att inte kunna sparras eller rulla, det var tufft och frustrerande.

Skadetiden påverkade henne först negativt, men efter ett tag började livet att le igen. Idag är Jill på väg tillbaka till matchande (även om det nog dröjer ett tag till), och hon har i sin profession som dietist hunnit med att släppa boken Matologi, som utkom i måndags.
– Jag har hjälpt en hel del fajters med kost under en längre tid, och det var mitt sätt att fortfarande finnas till inom kampsportsvärlden under skadetiden. Det har varit otroligt bra gensvar på min hjälp.

“Boken handlar om sunt förnuft”
Sedan kom förslaget om att skriva bok – och det blev en utmaning som passade väl in i rehabandets tid också.
– Egentligen var det en perfekt tajming på den förfrågningen och det känns otroligt skönt att kunna sitta här nu och känna att jag tar mig närmare och närmare full träning i MMA, och dessutom kunnat ge ut en bok.

Matologi heter boken och den finns nu ute hos de flesta bokhandlare.
– Den handlar om sunt förnuft, skulle jag säga. Att våga äta sig mätt utan att få dåligt samvete för det. Jag är väldigt stolt och glad över boken, och den innehåller många recept som kan vara till hjälp i både vardagen och i en träningsvardag.

Men det Jill ändå mest ser fram emot nu är att försöka komma tillbaka och få göra sin efterlängtade proffsdebut.
– Jag tränar väl ungefär 60 procent nu och har dragit igång lättare sparring, och det känns otroligt kul och bra. Så jag hoppas att jag snart kan kliva framför kulisserna igen. Det vore helt fantastiskt.

Text och foto: Jonathan Broberg

2
0
1