Foto: Hamid Ershad Sarabi

Två VM under veckan

Det börjar bli dags för en av två stora mästersskapstidender under året, med start nu denna vecka. Det vankas VM i både kyudo och kempo.

23 april 2018  |  Jonathan Broberg

Det blev en fantastisk helg i Stockholm. Solen gassade och värmde och fick nästan en försmak på vad sommaren kan komma att bringa. Jag själv ägnade större delen av helgen, som det kändes, på cykeln. Det blev sammanlagt 14 mil under helgen, med en tur till Ingarö i Stockholms skärgård och en tur till Väsby.

Och det känns härligt att återse den gamla kamraten träningsvärk igen – efter en vinter med alltför lite rörelser för min del.

Nåväl, VM i kyudo hålls i Tokyo med start under morgondagen. Sverige har aldrig hittills vunnit den ädlaste av VM-medaljer och konkurrensen är tuff – inte minst i ett VM i Japan.
Men det finns kvaliteter hos de som åker i landslaget. Jan Graaf har hållit på länge, är ohyggligt rutinerad och har fin kyudo i sig.

Arne Högberg har också varit med länge och väl och vet vad som krävs under mästerskap. Och troligen är kanske Knut Högvall den svensk att hoppas mest på i den individuella tävlingen.

Uwe Klosa är spännande men uppsatt som reserv.

Det är kanske i lagtävlingen Sverige har som störst möjlighet att slå till, men mycket hänger som vanligt i de här sammanhangen på lottning – och den har jag ännu inte hittat någon information om.

Hur som helst blir det väldigt kul att följa skyttarna under några dagar här. För er som vill höra om mer kyudo kan jag rekommendera er att lyssna på senaste avsnittet av Kampsportspodden, som hade fokus på just VM.

Och till helgen är det dags för en av vårt förbunds kanske största VM-hopp för året. Tilda Ek vann dubbla VM-guld ifjol i kempo, och vann dessutom guld året dessförinnan.

Ek var också den ända SB&K-idrottare som ifjol vann just två VM-guld och skånskan får klassas som en stor favorit när VM i Budapest startar i helgen.

Det blir två höjdare att följa under veckan, och vi kommer förstås att hålla er uppdaterade i hur det går under de här båda mästerskapen.

—-

Jag sneglade lite på boxningsgalan från Sundsvall i helgen och kan konstatera att jag fortsätter att imponeras av den häftiga Mikaela Laurén. Jag gillar både hennes boxningsstil och hennes ideliga förmåga att skapa intresse kring sig.

Dessutom gladde det mig att se Erik Skoglund. Jag hoppas verkligen att han repar sig.

Vidare läste jag i Expressen att UFC erbjudit Alexander Gustafsson ett nytt kontrakt, vilket också är glädjande förstås.
Alex är en otrolig stjärna och ambassadör för kampsporten i stort i Sverige, och jag kan inte nog poängtera hur mycket jag unnar honom att vinna den där UFC-titeln som han så idogt trånar efter.

0
0
0