kempo

Tilda Ek redo inför helgens VM i kempo

25 april 2018  |  Annie Carriage

VM i kempo närmar sig med stormsteg, på torsdag inleds tävlingarna som pågår hela helgen i Budapest. Tilda Ek åker dit med två VM-guld i bagaget och ser fram emot tävlingarna och målet är självklart.

– Att vinna! Jag vet att jag kommer bli otroligt besviken om jag inte vinner, så det är lika bra att satsa hela vägen från början, berättar Tilda för budokamsport.se

Mycket har hänt sen förra VM och Tilda har fokuserat på att addera ännu mer styrketräning till schemat.
– Personligen tror jag att jag har utvecklats en hel del sen senaste VM, jag har fått chansen att träna för flera nya instruktörer och ta del av olika strategier och stilar. Det har nog fått mig att ta steget från mitt vanliga mönster, testa nytt och inse mina styrkor och begränsningar.
I tidigare tävlingar har jag flera gånger känt att jag varit svagare, rent muskelmässigt, än mina motståndare. Så inför den här tävlingen har jag testat att köra både crossfit och mer styrketräning parallellt med den ”vanliga” träningen, för att blir starkare helt enkelt!

Trots stor erfarenhet från stora internationella tävlingar finns nervositeten inför en tävling fortfarande där även om hon känner sig säkrare inför varje mästerskap.
– Jag tror erfarenheten av stora tävlingar gör att jag kan känna mig lite lugnare när jag väl är på plats. Trots att ingen tävling är den andra lik har jag ändå fått in någon sorts rutin på hur jag ska prioritera och tänka.

– Men det är alltid fruktansvärt nervöst inför tävlingar, det börjar oftast flera dagar innan. Kan komma på mig själv med att spela upp matchscenarion och gå igenom olika tekniker i huvudet när jag egentligen håller på med annat, avslutar Tilda.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Martin Jönsson

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4