Foto: Hamid Ershad Sarabi

Jag underskattade Hermansson – igen

Valborg har så förlöpt. Brasor tändes under helgen, likaså hopp om en annalkande sommar – som faktiskt inte är längre bort än en… tja, Malin Hermansson-stance.

2 maj 2018  |  Jonathan Broberg

I en tid som känns väldigt svunnen för min del bodde jag på Hertig Karls Allé (på väster, som man säger) i Örebro. Jag spelade för fotbollsklubben Eyra Rosta på klassiska Trängens IP, och jag pluggade Media och Kommunikationsvetenskap på Örebro Universitet.

Örebroare må låta gnälliga men jag tog de till mitt hjärta för att de tog mig till sitt. Fotbollslaget, ÖSK, var stans idrottsliga flaggskepp, men ofta underskattade i resten av fotbollssverige.

Kanske är det därför jag också underskattat den mycket sevärda örebroaren Malin Hermansson.

I helgen tog hon en ny skalp. Hon vann över Cornelia Holm i Cage Warriors, som var på Göteborgsbesök. Hon vann på liknande sätt som hon besegrade den andra svenska amatörvärldsmästarinnan Gabriella Ringblom.

Jag frapperades över Hermanssons tillsynes nästan loja stil. Hon går lågt i stancen, med mer eller mindre obefintlig guard – och hon styr matcherna genom att lita till sin eminenta boxningstajming och sin tillit till sin blick.

Jag trodde på Gabriella Ringblom inför mötet med Hermansson, och jag trodde på Cornelia Holm ny. Nästa match kommer jag inte underskatta Malin Hermansson.

Hon har nu seglat upp till en av de mest spännande i det här landet på proffssidan. Och hon sticker ut, både stilmässigt och i sina ofta lite retliga, men ack så roliga uttalanden. Hermansson har star quality. Och nu har hon också två raka segrar som proffs.

Matchen mot Holm var en jämn historia, där Hermansson var klart bäst i mellanronden och där Holm hade den sista. Det var den första ronden som sannolikt avgjorde matchen. Holm tryckte tidigt i den upp Hermansson mot buren, och pressade därifrån. Men Hermansson träffade ofta och mycket även där och Holm var ordentligt tilltufsat ett tag.

Matchen var både sevärd och spännande, precis som Hermanssons kommande karriär ska bli att följa.

Och som sagt, jag kommer inte att underskatta henne mer. Inte en chans.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4