Patricia Axling ute ur turneringen

16 maj 2018  |  Annie Carriage

En av de svenska guldfavoriterna ute ur VM-turneringen.

Inför VM i thaiboxning var Patricia Axling en klar guldfavorit, något hon visade med tydlighet i semifinalens första rond där hon tog sig an Martine Michieletto från Italien. Patrica tog kommandot från första minuten, hon satte upp ett högt tempo med en säker clinch där hon levererade vassa knän medan hon höll mittpositionen. Italienskans längdövertag var inget som återspeglas i matchen då Patricia jobbade sig in nära inpå Martine, Patricia vinner första ronden med 10-9.
Rond två inleds i samma höga tempo och Patricia får in fina kombinationer av raka slag och spinning backfists, italienskan rör sig mer än i första men drar ner något på tempot vilket indikerar att första rondens höga tempo gjort avtryck. Italienskan får emellertid ett bra läge för armbåge, vilket hon utnyttjade och ledde till att Patricia blev knockad. Efter någon minut på marken kunde hon dock, trots en hård armbåge, ta sig ur ringen för egen maskin. Resultatet medför tyvärr att en av Sveriges storfavoriter är ute ur VM denna gång.

Text & foto: Annie Bondefelt

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4