Ytterligare tre finalplatser

18 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Ännu en svenskspäckad semifinaldag har nått sitt slut med inte mindre än tre finalplatser inför lördagens finalpass. Strax går även Sveriges enda final idag där Angela Mamic möter Helena Jurisic från Kroatien. 

Josefine Lindgren Knutsson var först att kliva in i ringen då hon mötte Juliette Lacroix från Frankrike, fransyskan inledde matchen aggressivt men hade en något rörig stil där teknikerna förblev otydliga. Gång på gång hamnade tjejerna i clinch där Josefine levererade vassa knän medan Lacroix försökte kontra, i andra visade fransyskan prov på några fina lowkicks men Josefine hade ett kvickare fotarbete och såg lättare ut i kroppen och rörde sig smidigare. I den tredje ronden försökte sig Lacroix på en spinning backfist, något som Josefine läste bra och undvek enkelt. Josefine utnyttjade även sin längd bättre i den sista ronden och fick in flertalet frontar både mot kropp och huvud. Imorgon ställs Josefine mot vietnamesiskan som i sin semifinal hade effektiva frontsparkar och en vass jabb, något Josefine får se upp med.

Sofia Olofsson klev in i ringen för att möta Maria Lobo från Portugal som hon även mötte i semifinalen under förra årets World Games. Sen dess har portugisiskan utvecklats och gav denna gång Sofia lite mer motstånd än sist. Inledningsvis var matchen lite avvaktande, två fighters som mötts tidigare försökte läsa av varandra, men sen kände vi igen Sofias bestämda driv och pepprande slagkombinationer. Sofia väntade in portugisiskan smart, avstyrde hennes försök till attacker och kontrade istället. I andra ronden pressade Sofia portugisiskan mer intensivt, men Lobo gav inte upp utan fortsatte att försöka kontra och attackera. Trots portugisiskans försök var Sofias finalplats given.

Erica Björnestrand klev in i semifinalen mot colombianska Sabina Mazo med ett visst längdövertag som hon utnyttjade effektivt, men frontspakar styrde hon matchen på distans och tog klivet in när hon ville avfyra sina slagserier med hårda jabbar. Colombianskan blev mer och mer passiv medan Erica tog för sig och efter en slagkombination gick colombianskan ner för räkning och matchen avbröts.

 

Text & foto: Annie Bondefelt

3
5
6