Angela Mamic tog VM-silver

19 maj 2018  |  Annie Bondefelt

Angela Mamic blev stoppad av kroatiska  Helena Jurisic i jakten på ett efterlängtat VM-guld.

Angela Mamic har sedan tidigare två VM-silver och klev in i dagens final med förhoppningar om ett guld.
– Det är klart att jag är besviken men min motståndare har gått över 200 matcher och jag får se det som en erfarenhet. Det är mitt tredje VM-silver och det är bara att komma tillbaka starkare, det ska inte vara lätt att vinna VM, säger Angela Mamic till budokampsport.se

Angela Mamic imponerade på resan mot VM-finalplatsen, i semifinalen besegrade hon turkiskan Tugce Akkus efter tre ronder av målmedveten boxning.
I VM-finalen mötte svenskan Helena Jurisic från Kroatien. Angela klev in i matchen med beslutsamhet, hon levererade tunga raka slag mot kroatiskan som uppfattade Angelas kraft och backade några steg mot ringrepen. Med respekt för Angelas farliga jabb väljer Jurisic att utnyttja sitt längdövertag och låter svenskan jobba på distans genom att stoppa Angela med frontsparkar mot både kropp och huvud. Angela hade svårt att komma nära inpå kroatiskan och få utdelning av sina skarpa slagkombinationer och vassa knän. I den tredje ronden behövde Angela, som låg under med siffrorna 20-18, försöka knocka Jurisic och fick in ett bra försök som skakade kroatiskan som dock kontrade och följde upp med att ännu en gång ta ut distansen. Jurisic vann slutligen finalen och Angela tog därmed sitt tredje VM-silver.

Ytterligare tre svenskor vidare till VM-final
Sverige tog även ytterligare tre finalplatser efter dagens semifinalpass, Josefine Lindgren Knutsson vann över fransyskan Juliette Lacroix, Erica Björnestrand utklassade colombianska Sabina Mazo, en match som fick brytas i början på tredje ronden. Även regerande världsmästarinnan Sofia Olofsson kliver in i VM-final under morgondagen.

Sedan tidigare är även 22-årige Constantino Nanga finalklar, vinner han blir han den första svensk på herrsidan att ta ett VM-guld sen 2005.
Matcherna streamas live via det Internationella Muay Thai Förbundets Youtube-kanal här:

Lördagens VM-finalister
Sofia Olofsson, Odenplan Fightgym IF, -54 kg
Constantino Nanga, Allstars Kampsportsförening, -81 kg
Josefine Lindgren Knutsson, Allstars Kampsportsförening, -51 kg
Erica Björnestrand, Öresunds Muay Thai Camp IF, -63,5 kg

Text & foto: Annie Bondefelt

3
5
6