VM-guld till Sofia Olofsson och Josefine Lindgren Knutsson

19 maj 2018  |  Annie Carriage

Ännu en finaldag har börjat för svenskarna och storfavoriten Sofia Olofsson höll hela vägen.

Sofia Olofsson är en van fighter som vunnit både EM, VM och World Games tidigare. Svenskan var en klar favorit när hon klev in i turneringen i den mexikanska staden Cancún där VM hålls. I finalmatchen ställdes hon mot Yadrung Theiran.

Redan i inledningen pressade Sofia upp thailändskan mot ringhörnan och levererade raka slag i omgångar. Thailändskan såg inte ut att ha mycket att sätta emot när Sofia ständigt hittade luckor där hon blandade kvicka och kontrollerade slag med knän. I andra ronden fick Sofia in en fin serie av sex raka slag och medan hon tryckte upp Theiran i ringhörnan ännu en gång. Thailändskan försökte få ut distansen och försvara sig med frontsparkar och fick sen in några slag. Men Sofia kontrade direkt med en klockren slagkombination och avslutade med en vänsterspark i midjehöjd. Sofia dominerade matchen ut och åker hem till Sverige med ytterligare ett VM-guld.

Josefine Lindgren Knutsson vann mot Bui Yen Ly

I sitt första världsmästerskap tog 22-åringen från Stockholm VM-brons, idag blev det ett VM-guld. I finalen besegrade hon vietnamesiskan Bui Yen Ly som imponerat tidigare i turneringen. Första ronden började lite avvaktade och vietnamesiskan, med ett visst längdövertag, vann första omgången med 10-9. I andra ronden tog Josefine initiativet och kom igång med sin bestämda clinch och levererade vassa knän. Svenskan pressade in Yen Ly i ringhörnan och träffade med en slagkombination och styrde ronden som hon också vann poängmässigt. I den sista ronden hittade Josefine verkligen tillbaka till sin tajming och visade upp en fin boxning och en stark kondition i clinchen. Efter en något passiv inledning vände Josefine matchen och tar med sig ett VM-guld från Mexiko.

Erica Björnestrand tog VM-silver efter match mot Svetlana Vinnikova

Erica Björnestrand har sedan tidigare både VM- och EM-silver och idag blev det ännu ett silver för svenskan. I finalen mötte Erica ryska Svetlana Vinnikova, en motståndare hon inte lyckats vinna mot än. Inledningsvis var finalmatch lite avvaktande, Erica hade svårt att hitta avståndet till ryskan som rörde sig smidigt. Vinnikova gick direkt in i andra ronden med en explosiv slagserie riktat mot Erica som svarade med slag och lowkicks. Erica lyckades fånga ryskans ben efter en midjespark men Svetlana kontrade sig ur situationen med en spinning backfist. I den tredje och sista ronden var det lite passivt och Erica hade behövt öka tempot då ryskan hade tidigare rondvinster. Erica som varit lite krasslig under turneringen fick nöja sig med ett VM-silver denna gång.

Strax är det dags för Constantino Nanga att kliva in i ringen.

Text & foto: Annie Bondefelt

 

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4