Nyheter

Arash Hadiha mästerskapsdebuterar i svenska landslaget

EM i den polska staden Gliwice blir Arash Hadihas första i den svenska landslagsdressen.

– Jag känner mig stolt, säger Arash till budokampsport.se

Arash Hadiha mästerskapsdebuterar i den svenska landslagsdressen på helgens EM, men sen tidigare har han internationella erfarenheter när han representerade iranska landslaget i både ju jutsu och judo. Förutom erfarenheten har han även ett gäng medaljer från den tiden, bland annat ett VM-brons från tävlingarna i Colombia 2011. Men i helgen är det EM som gäller, och formen är på topp.

– Det känns extremt spännande, speciellt eftersom jag gjorde comeback på Paris Open och tog hem guldet, berättar Arash.

– Jag har kämpat hårt för att nå var jag står idag och för att vara med i svenska landslaget. Jag känner mig stolt, fortsätter Arash.

Arash är målmedveten och har planerat sin uppladdning noggrant för att maximera träningstillfällena inför EM.

– Allt har gått som planerat såhär långt. Man ser till att ta varje liten möjlighet för att få hårda träningspass för att man aldrig ska behöva tänka att man kunde ha gjort bättre ifrån sig eller gett mer. Jag ska göra det som krävs för att återigen vara en finalist, säger Arash.

”Gäller att sikta högt”

– Jag har alltid höga förväntningar och krav på mig själv och då gäller det att sikta högt. Det handlar inte bara om att ha roligt, för mig personligen är kommande tävlingar livsviktiga, de är en del av de mål jag har i livet, avslutar Arash.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Rob Haans