Anna Astvik redo att kliva in i buren

18 juni 2018  |  Annie Bondefelt

Idag inleds EM i MMA där en av Sveriges främsta fighters, Anna Astvik, tävlar i stråvikt.
– Jag hoppas att jag håller fokus och presterar mitt bästa, säger Anna Astvik till budokampsport.se

Kliver in som regerande världsmästarinna
Anna Astvik slog igenom på riktigt i fjol när det blev både VM-guld och pallplats i European Open, prestationer som också gav en nominering till Årets Genombrott på Kampsportsgalan. Första halvåret av 2018 har gått och på onsdag kliver Anna in i EM som regerande världsmästarinna.

– Det har varit lärorikt och inspirerande 2018, jag har lärt mig både hur jag ska lägga upp min träning och kost på ett smartare sätt vilket har gjort att jag orkar mer, säger Anna Astvik.

“Fler tjejer att sparrats emot”
Sen matchen mot brittiskan Amy O´mara i våras har Anna tränat intensivt och rutinerna inför mästerskapet i Rumänien har rullat på bra.

– Efter matchen mot Amy har jag bara fortsatt att jobba på min struktur och försökt mixa upp mitt game lite mer. Förberedelserna inför EM har varit roliga och det har känts väldigt bra. Jag börjar få in rutiner på min träning och även fått fler tjejer att sparrats emot vilket varit väldigt positivt.

Taktiken inför turneringen är tydlig
– Jag vet inte vilka jag får möta än så jag försöker bara lägga fokus på mig själv och vad jag ska göra. Jag hoppas att jag håller fokus och presterar mitt bästa, avslutar Anna.

Text: Annie Bondefelt
Foto: Marc Moggridge Fight Imagery /Battle Arena

2
0
1