Foto: Hamid Ershad Sarabi

Dags för EM i MMA – med ett nytt lagbygge

Det är snart dags för EM i MMA i Bukarest. Ett svensk landslag som rankats som ett av världens bästa, om inte det bästa, under några år står dock inför ett generationsskifte.

18 juni 2018  |  Jonathan Broberg

Vi har knappt jublat klart åt Andreas Granqvists iskalla straff i VM-fotbollen och Sveriges härliga seger, när vi nu står med nosen i ett nytt mästerskap – EM i MMA.

Jag är väldigt spänd på att se det här, till stora delar, nya svenska landslaget. Borta är storstjärnor som Gabriella Ringblom, Joel Moya, Cornelia Holm, Serdar Altas, Daniel Schälander och Irman Smajic för att bara nämna några av stöttepelarna i laget de senaste åren.

Ändå kan landslaget stoltsera VM-guldmedaljören Anna Astvik, som sett oförskämt bra ut på sistone, och Renato Vidovic – som väntar på sitt riktiga genombrott, vilket han har kapacitet för.

Jag tror också väldigt mycket på tekniske och hårde Heytham Rahbi. Han har förr i mästerskap visat att han blir att räkna med, och jag undrar om det inte är hög tid för honom nu att ta det där sista steget.

Elin Öberg är fortfarande väldigt ung, men har samlat på sig enorma meriter redan, och jag håller henne som en av vårt lands allra största framtida kampsportsstjärnor. Hennes stående game håller redan nu världsklass, skulle jag säga.

Nina Back gör en intressant EM-start, och kan mycket väl bli den stora svenska positiva överraskningen i EM.

Robin Roos känns också kittlande på förhand.

Men man ska också komma ihåg att de stjärnor som på kort tid lämnat landslaget inte ersätts hur som helst. Men är det några man kan lita på är det landslagsledarna Anders Ohlsson och Christer Ringblom.

Tillsammans har de styrt denna MMA-skuta mot redan fashionabla höjder. De vet hur man gör det igen.
Låt EM börja nu. Jag kan inte bärga mig längre.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
0
1