Foto: Hamid Ershad Sarabi

Full fart även i sommar

Det var när jag satt på min införskaffade SUP i går och en liten snok kom simmandes, nyfiken på vad det var för filur som plaskade i vattnet, som det slog mig – jag är nära semestern nu. Bara sisådär tre veckor bort. Men kampsporten tar emellertid inte semester längre. De tiderna, när somrarna bara var somrar, är förbi. Tack och lov.

2 juli 2018  |  Jonathan Broberg

Det är sannerligen sommar i Stockholm. Staden har tystnat lite och tömts på folk, som den gör när det är semestertider. Och det är härligt.

I går var jag ute på vattnet nere i Sicklakanalen sittandes på min SUP (jag är tydligen för tung för att kunna stå på den) och sommaren bara sprang emot mig.

Sothönorna, som febrilt försökt gömma sig i vassen tidigare, visade upp en ny liten familjemedlem. Svanarna var ute med sina åtta nyfödda, och de två hägrarna jagade som bäst föda åt sin lilla krabat, som bara stod intill stranden väntades på sina föräldrar.

Vilka tider det är nu. Det är som att vakna upp ur en dröm och bara njuta.
Men livet vore inte livet om allt var frid och fröjd. För när jag myste över det berikande och fashionabla djurlivet runt mig, försvann en anhörig tvärt just innan helgen. Och det är liksom i de tidvattnen andra märkliga ting händer.

Plötsligt låg en snok mitt i min lilla backe upp till mitt hus. Snoken, som alltså inte var den nyfikna vid vattnet tidigare, hade dessutom fått tag i en stor padda – och börjat äta densamma. Där låg den ogenerat och mumsade i sig paddan, så att benen stack ut ur snokens mun. Liv och död kunde inte bli mer påtagligt än så.

Kampsporten rullar dock vidare. Just nu är det EM i thaiboxning, dit Sverige skickat en liten men naggande god trupp. Och där Patricia Axling axlar Lena Olssons roll som team manager, vilket känns lite spännande.

Och imorgon reser vi med ett gäng från kansliet till Visby för en föreläsning i Almedalen på onsdag. Samtidigt har SM-veckan, där taido finns med, startat. Och på söndag ska vi sända SM-finalerna i HEMA i vår webb-tv-kanal.

Sofia Olofsson har klart med sin debut i Glory, och det blir en otroligt häftig match mot Tiffany van Soest i Madison Square Garden i New York den 20:e juli.

Vi håller också på att förbereda oss inför Pride den 4:e augusti och vi planerar en presskonferens inför VM i jujutsu i slutet av sommaren, så ni förstår att vi har fullt ös hos oss även under sommaren.

Apropå sommar, vi kommer inte heller att tona ner kommunikationen bara för att hängmattor och sandstränder pockar på uppmärksamhet. Nej, vi kommer snart att öppna vår artikelserie med sommarintervjuer på hemsidan, kampsportspodden lever också vidare under sommaren.

Men, nu är det snart dags att packa inför Visbyavresan för min del.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4