EM-brons till Marcus Sundin Liljedorff

4 juli 2018  |  Annie Carriage

Marcus Sundin Liljedorff tog sin första internationella pallplats när han ikväll klev ut från ringen med ett EM-brons. 26-åringen från Förslöv VM-debuterade tidigare i våras och i EM-turneringens kvartsfinal imponerade han i sin nya viktklass och vände sin match mot ryske Maksim Profokev. Ikväll var motståndet snäppet vassare när han mötte vitryssen Dzmitry Valent i semifinalen i 81-kilosklassen.

Första ronden inleddes lite försiktigt från bägge ringhörnor, en del frontsparkar och raka slag utbyttes när både Marcus och vitryssen försökte hitta den rätta distansen mellan varandra. Marcus hade ett visst längdövertag men vitryssen hade en aggressiv stil och levererade hårda slagserier mot huvudet och tunga kroppsslag. Marcus blev lite passiv i rondens slut men försökte kontra med knän och sökte clinch, vitryssen vann dock den första ronden med 10-9.

I den andra ronden var Marcus lite mer offensiv och försökte jobba med sina frontsparkar men vitryssen hade ett bra försvar och lyckades kontra med svep och sidosparkar i midjan. I den tredje ronden behövde Marcus gå för knock och återupprepa matchvändningen han åstadkom i kvartsfinalen men tempot var lite för lågt vilket betydde att Dzmitry Valent gick segrande ur matchen och att Marcus denna gång fick nöja sig med ett EM-brons.

– Det känns ju såklart skit att inte gå vidare, men jag är stolt över att kunna stå med de bästa i viktklasserna, i världen. Och det var en bra måttstock för att veta vad jag behöver komma tillbaka med i framtiden. I’ll be back, säger Marcus till budokampsport.se

Text: Annie Bondefelt
Foto: Patricia Axling

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4