Foto: Hamid Ershad Sarabi

Närvaron i Almedalen känns viktig

De gotländska sommarnätterna, något jag själv varit otroligt bortskämd med att få uppleva genom livet, är speciella. Likaså politikerveckan i Almedalen.

6 juli 2018  |  Jonathan Broberg

Det var när jag var på en släktings begravning på södra Gotland i vintras, som en person skulle beskriva min släkting.

– Hon sade aldrig mycket, mest ”Jao”, ”Så är di” men sättet hon sade det på fick mig att känna, vilken klok människa!

Orden kom från prästen och stämde så väl in på min släkting. Och mina släktingar i gemen. För i ärlighetens namn är de kanske inte så värst pratsjuka, men när de väl öppnar munnen är det alltid något tänkvärt som kommer ut därifrån.

Jag är klumpig till naturen. Har skadat mig mer redan än de flesta lyckas med under en livstid. Jag är född fredagen den 13:e av en mor född första april. Jag har en del otur. Tycker jag.
Jag minns dock hur min farmor bemötte mitt jämmer om oflyt med:
– Var glad åt att du har otur. Många har inte ens det.

Så var det med den saken. Liksom.

Gotland ja, en fantastisk plats som betytt gränslöst mycket för mig.
Frågan är vad Gotland, Visby och Almedalen kan betyda för kampsporten.

Vi var där ett gäng och genomförde en föreläsning för ett 40-tal personer om vår satsning på fysisk aktivitet, det vi kallar MotoriQ. Och min känsla är att vårt gäng gjorde bra ifrån sig. Och det verkade även andra tycka också.

Vad en sådan föreläsning genererar på sikt får framtiden utvisa, min bestämda åsikt är att det alltid är bra att vara med i sådana kretsar. Så det bör vi fortsätta med om vi ges möjligheten till det.

Idrottens dag, arrangerad av RF, var förresten en stor framgång. 16 idrotter visades upp, spred glädje och energi i den stekande sommarsolen och tillförde något som jag tror är väldigt viktigt i dessa dagar: hopp.

Aikido var en av de idrotter som hade ett tält. Det har man haft några år nu i rad i Almedalen, och det tycker jag är väldigt roligt. Aikido behöver visa upp sig, ty idrotten är mycket vacker att se och innehar många komponenter som jag tror att samhället i stort skulle kunna dra nytta av.

Aikido skulle må bra av fler sådana här typer av skyltfönster, och jag vet att man inom svensk aikido jobbar idogt för att bli bättre på att exponeras.

Jag tror att aikido hade gjort succé bland mina gamla släktingar, om inte annat.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4