Foto: Hamid Ershad Sarabi

Gustafsson mot Jones – ryser av bara tanken

När Alexander Gustafsson är som allra bäst är han som en tavla av Lars Jonsson, det är vackert och stiligt att kika på. Jag hoppas få betrakta Gustafssons konstverk med ett beundrande leende, när han står där med sin efterlängtande mästartitel i famnen.

12 oktober 2018  |  Jonathan Broberg

Jag stod ute på en brygga i själva hjärtat av Ingarö i går och fiskade abborre med mitt kastspö tillsammans med min nypensionerade far. Jag har inte fått en enda abborre på kast sedan en kall novembermorgon under min studietid i Örebro – vilket är ungefär tolv år sedan.

I går fick jag sex abborrar. Det var som om livet väntade på något stort.
Då small det till.
Alexander Gustafsson möter Jon Jones.

Jag var i Toronto för fem års sedan, jag var i Air Canada Center den 21 september 2013 och upplevde Gustafssons blytunga förlust men samtidigt fick sitt stora internationella genombrott.

Jag lär minnas hans intåg till Aviciis ”Wake me up” och själva matchen livet ut.

Den 29 december i Las Vegas är det dags för den returmatch som är så hett efterlängtad. Jon Jones mot Alexander Gustafsson. Jag ryser av blotta tanken.

Jag kommer inte att ge något förhandstips, ty mitt hjärta mäktar inte med trycket av att tänka i de banorna.

Och vilken gala det blir. För oss med svenskt intresse går även Ilir Latifi på galan. Latifi, som är så otroligt bra på alla sätt och vis, möter amerikanen Corey Anderson som vunnit sina två senaste UFC-matcher.

Ilir kommer också från två raka segrar och den matchen blir på alla sätt också högintressant, förstås.

—-

SVT Sport har precis fått utmärkelse som världens bästa sport-tv-kanal. Ett otroligt stort erkännande förstås. Men jag förstår det. SVT sport har länge haft ett fantastiskt sportutbud och givit plats åt mycket mindre idrotter också.

För vår del har vi på senare tid sett en stor kampsportsutveckling på SVT där det numera jobbar flera med djup kampsportskunskap, som Bernt Lagergren, Kayvan Zarea-Ganji och Petter Öhrling.

Så stort grattis SVT Sport.

—-
SM i kyudo i helgen i Uppsala. Ni som har möjlighet att besöka det har en fin lördag att se fram emot.

—-

I helgen inleds också VM i armbrytning, där seniortävlingarna med vår regerande världsmästare Fia Reisek går under kommande vecka. Det blir förstås också en höjdare.

Dessutom närmar vi oss EM i kickboxning, som startar på tisdag i nästa vecka. Kika gärna in Annies strålande genomgång av truppen, om ni inte redan gjort det.

Foto: Hamid Ershad Sarabi

3
5
6