Dorothea Schander och Carolina Bergman tog varsitt EM-brons

18 oktober 2018  |  Annie Carriage

Två EM-brons till Sverige under mästerskapen i Bratislava.

Carolina Bergman och Dorothea Schander tog EM-brons till Sverige
Carolina Bergman klev upp mot slovakiskan Sofia Adameckova när semifinalen i -65 kg skulle avgöras och det blev en spännande drabbning. En av svenskans styrkor är att läsa sina motståndares rörelsemönster och förutse dennes attacker och Carolina överraskade ingen genom att göra just detta. Carolina såg inledningsvis stark ut men slovakiskan satte upp ett högt tempo redan i början av matchen och lyckas avväpna svenskans attacker genom frontsparkar. Bägge var mycket aktiva och hade snabb boxning men slovakiskan hade ett litet längdövertag som gjorde att hon fick in fler träffar. I den tredje ronden såg det ut som Adameckova tröttnade något men behöll fortfarande ledningen och arbetade smart med sitt försvar och stod till slut som finalist medan Carolina tog EM-bronset.
– Det var en svår motståndare. Hon var avig och hade en stil jag inte är så van vid. Det var väl det hon vann på.
– Det är lite blandade känslor nu. Det är kul att ha lyckats ta mig så långt som till ett EM-brons, i mitt första stora mästerskap, men samtidigt är jag besviken över att jag inte kom längre. Jag ville vinna guld. Jag är mer besviken än glad, om man säger så, säger hon till budokampsport.se.

Dorothea Schander mötte en både snabb och teknisk kunnig motståndare i polskan Natalia Panas. Både Dorothea och polskan visade upp kvicka sparkar och utbyte lowkicks i rask takt inledningsvis, Dorothea hade flera dubbla sparkar som hon pressade polskan med men Panas jobbade i högt tempo utan andningspaus och höjde även takten ännu mer i den andra ronden. Polskan får ett poängövertag som hon vaktar genom en vägg av frontsparkar liksom ett bra fotarbete, Dorothea svarar med att växelvis levererar höger- och vänstersparkar men polskans offensiva stil blir till slut Dorotheas fall. Polskan går vidare till final medan Dorothea tog hem bronset.

Mattias Grimberg förlust efter intensivt men kort möte med Dzmitry Baranau
Mattias Grimberg gick upp i ringen och mötte Dzmitry Baranau från Bulgarien i kvartsfinalen i 81-kilosklassen, bägge killarna går in stenhårt i K1-fighten och bulgaren levererar hårda krokar och flera spektakulära tekniker. Bulgaren hade ett rätt limiterat avstånd till svensken som gjorde att Mattias hade lite problem med att få utrymme för sina tekniker men pressade stundtals bulgaren i den jämna matchen. Ronden började närma sig sitt slut när domaren avbröt matchen efter ett misstänkt cut över Mattias ögonbryn, något som också bekräftades av ringens läkare. Tyvärr slutade därmed Mattias kvartsfinal med förlust denna gång.

Text: Annie Bondefelt och Jonathan Broberg
Foto: Svenska Kickboxningsförbundet

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4