Stockholmsgalan där bara tjejer matchas

Nästa lördag, den 27:e oktober, anordnas Empire för första gången. En thaiboxningsgala med enbart tjejmatcher. Den hålls i Torvalla träningshall i Haninge och en av arrangörerna för Empire Fighting Series Rodrigo Silva utlovar en häftig och rolig thaiboxningskväll.
– Vi satsar mycket på inramningen och produktionen, säger han till budokampsport.se.

23 oktober 2018  |  Jonathan Broberg

I Lund har det hållits galor med endast kvinnliga matchningar under ett par års tid nu, via galorna Queen of the ring.

Nästa lördag hålls en thaiboxningsgala med endast kvinnliga matcher också i Stockholm, i Torvalla träningshall. Galan går under namnet Empire Fighting Series och en av arrangörerna, Rodrigo Silva, berättar om initiativet.
– Konceptet är ganska simpelt. Thaiboxning växer, inte minst kanske på tjejsidan, och vi känner att vi vill ge fler möjligheter till matcher för just tjejer. Toni (Guinovic) har gjort sådana här galor i Lund, och det är väl lite dags att vi stockholmare visar vad vi är gjorda av också, skrattar Silva.

Matcherna som går är både juniorer och seniorer, och det finns också stjärnor från svenska landslaget som ska gå match. Bland andra är Camilla Danielsson, Anna Höglund, Bianca Antman och Sara Mattsson klara för galan.
– Jag tycker det känns som ett spännande kort, inte bara maincard. Det blir matcher i IFMA-regler och i B-klass, det kommer bli skithäftigt. Vi har satsat mycket på inramningen och produktionen av galan.

Mer info om eventet finns här.

Text: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4