Bra svenskstart på VM

VM i jujutsu i Malmö har under morgonen rivstartat och William Seth-Wenzel och Arash Hadiha har både vunnit sina två inledande matcher. Vinst också på WO för Jakob Bitici, medan Martina Gramenius förlorade sin inledande match.

23 november 2018  |  Jonathan Broberg

I hela VM:s första match klev William Seth-Wenzel ut på mattan i herrarnas -85-kilosklass och gjorde en fantastisk match mot rumänen Trasca. Seth-Wenzel satte gasen i botten från start och vann sedermera på full ippon.

I den andra matchen för dagen besegrade Seth-Wenzel belgaren Wout Duez. Men det blev allt annat än en enkel uppgift. Matchen böljade och Duez hade länge övertag på svensken, som emellertid vände på matchen och vann – också den på full ippon – i slutet.

Foto: Jonathan Broberg

Arash Hadiha har inlett sin VM-resa på bästa sätt i -56-kilo. Han vann en tät och tuff inledningsmatch mot kanadensaren Joseph Pimentel. Efter exakt halva matchtiden avgjorde svensken med en full ippon.

Hadiha skulle också vinna sin andra match, den mot fransmannen Romain Chazette. Men det blev en nagelbitare av stora mått. Med bara sekunden kvar av matchen fick Hadiha till en wasari-teknik som innebar poäng och kvittering till 9-9. I förlängning vann Hadiha med den första poänggivande träffen.

Seger har det också blivit för Jakob Bitici i newaza för herrar -62-kilo. Motståndet från Sri Lanka kom dock inte till start och Bitici avgick med en inledande WO-seger.

Men förlust blev det för Martina Gramenius. Ashten Sawitsky från Kanada lyckades hålla Gramenius från poäng i en för övrigt helt poänglös newazamatch, men kanadensiskan vann med 4-2 i fördelar. Gramenius gjorde en enormt kraftansträngning på slutet och lyckades reducera ett 4-0-underläge, men kom inte närmare än två tilldelade fördelar.

Foto: Jonathan Broberg

Tävlingarna pågår för fullt i Baltiska hallen under hela dagen och snart kliver också Max Hederström in i VM-handlingarna.

Text och foto: Jonathan Broberg

3
5
6