Johanna Hamberg och Max Hederström ute ur VM-turneringen

23 november 2018  |  Annie Bondefelt

Johanna Hamberg gick in i VM-turneringens 55-kilosklass och levererade direkt genom att besegrad tyskan Jenny Grudnio. I sin andra match mötte Johanna Chabeli Peeters från Nederländerna. Holländskan tog initiativet och tog även den första poängen, hon försökte pressa ner svenskan men Johanna var stark och det blev en utmaning för Peeters som till slut dock fick poängen. Men Johanna kontrade och efter några offensiva attacker var det jämnt, men trots en fin upphämtning vinner Peeters slutligen.

I Johannas tredje match mötte hon ryskan Oxana Modkalenko, Johannas lyckades få in en ippon men ryskan var kvick och lyckades ta sig igenom alla de tre momenten och vann matchen genom full ippon.

Max Hederström är även han ute, efter att ha besegrats av tysken Julian Stonjek med 4-2 var han ändå nära att via återkvalet ta sig till en bronsmatch efter vinst mot belgaren Islam Isaev. I den fjärde matchen mötte han kanadensaren Estefan Joseph, matchen svängde fram och tillbaka och med endast en fördel tog Estefan sig vidare i turnering vilket således betyder av svenskens äventyr är över för denna gång.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Jonathan Broberg

3
5
6