William Seth-Wenzel tog efterlängtat VM-guld

23 november 2018  |  Annie Carriage

Det var minst sagt en blågul finalkväll som kunde beskådas i Baltiska hallen när inte mindre än tre svenskar gick VM-final på hemmaplan. 

För William Seth-Wenzel blev kvällen äntligen den då han fick ta emot den ädlaste medaljen – ett VM-guld. William klev in på mattan mot ryske Denis Belov, och finalnerverna var i luften då ryssen direkt visade prov på offensiv vilja. Men William fick in de första slagen och tog ledningen, bägge rörde sig smidigt över golvet i ett högt tempo. Men när de kom in i närkamp och när det kom till teknisk skicklighet var det William som var dominant, han visade med bestämdhet var kvällens guld skulle hamna och plockade poäng efter poäng. Men ryssen hade inte gett upp och började krypa närmare Williams ledning, när poängtavlan visade två lika siffror tio sekunder innan matchens slut flödade adrenalinet i hallen och publiken hejade vilt. Stämningen i den Baltiska hallen var magisk när slutsignalen äntligen ljöd och William tog hem VM-guldet med minsta möjliga mån.

– Det blev som en sann dröm, bättre känsla än jag trodde. Att vinna med alla nära och kära och vinna det här guldet tillsammans med de är bland det största jag upplevt. Nu vill jag bara ha en stor mammakram, säger William Seth-Wenzel till budokampsport.se

Även Maxine Thylin gick VM-final denna kväll där hon mötte Janine Mutton från Kanada. Maxine fick ner sin motståndare på mattan i sin favoritposition, kanadensiskan kämpade för att få upp de bägge i stående position och fick verkligen kämpa då Maxine gjorde sig tung. Maxine såg stark ut och utstrålade en imponerande beslutsamhet. Men Mutton  överraskade och kom tillbaka in i matchen med full kraft, plockade poäng och kvitterade slutligen. Slutsekunderna blev nervösa då matchen stod och vägde, Mutton lyckades till slut få till en fördel som också blev den hon vann VM-guldet på vilket betydde att Maxine Thylin tog VM-silvret denna kväll.

Foto: Jonathan Broberg

Linda Lindström som för tio år sedan tog VM-guld i just denna hall mötte i sin final Morgane Houx från Frankrike. Det var en match mellan två kvicka och snabbfotade atleter, slagutbyten och nedagningar avlöste varandra och trots att Linda inledningsvis hade initiativet tog fransyskan över och plockade in poängen, med en minut kvar var spänningen stor då Linda var i underläge 12-9. Det var en intensiv och svettig kamp som utspelades på mattan och Linda närmade sig Mutton men nådde till slut inte riktigt ända fram och fick nöja sig med ett VM-silver.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Jonathan Broberg

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4