VM-brons till Jonas Lund och Fredrik Widgren

24 november 2018  |  Annie Carriage

Två av Sveriges vassaste fighters klev in på mattan denna morgon och klev ut med varsitt VM-brons.

– Just nu är jag mållös. Har haft en hemmakänsla hela dagen, inför varje match. Nu är jag trött, nöjd och lycklig, säger Jonas Lund till budokampsport.se

Jonas Lund såg beslutsam ut när han klev in på mattan och svensken tog ner tyske Andreas Knebl inom loppet av några sekunder. Tysken var dock snabb på att parera och kontrade snabbt till ställningen 6-5. Jonas satsade på nedtagning men Knebl hann före och tog över ledningen. Det var en jämn match som utspelade sig i Baltiska Hallen, slagväxlingar tog vid och svensken levererade ett klockrent slag som resulterade i att Jonas tog över ledningen. Tysken såg trött ut men slutminten blev onödigt spännande när tysken plockade in ledningen och när matchen var över var poängställningen 15-15 och Jonas vann på en ippon mer.

Foto: Jonathan Broberg

Fredrik Widgren hade gulddrömmar men nådde tyvärr inte hela vägen fram till final denna dag. I semifinalen mot den franske legendaren Percy Kunsa förlorade han med minsta möjliga mån och fick nöja sig med bronsmatch. I bronsmatchen mötte han Andrei Vacariu från Rumänien. Inledningsvis avvaktade bägge, kände lite på varandra och på avståndet. Fredrik tog kommandot och tog ledningen efter ett skickligt placerat slag, det rycktes och slets på mattan och rumänen kämpade med att få ner svensken på mattan. Fredrik kändes kontrollerad och trygg och stod emot offensiven och utökade istället ledningen genom en snabb nedtagning och efterföljande fasthållning. Det blev till slut en överlägsen vinst för Fredrik Widgren med 11-3.

Text: Annie Bondefelt

Foto: Fredrik Widgren

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4