Jennie Brolin missade bronset

Det blev ingen medalj för Jennie Brolin. Nadina Biljanovic vände och vann. Mikael Marffy trodde sig ha vunnit första matchen, men efter lite förvirring dömdes han till förlust. Däremot blev det två inledande segrar för Fredrik Widgren och Jonas Lund.

24 november 2018  |  Annie Bondefelt

Det som verkade gå mot ett brons för Jennie Brolin vändes till en motig förlust. Brolin inledde strålande och gick fram till 5-1-ledning i den första minuten, sedan vände kroatiskan Nadina Biljanovic matchen. Det blev en batalj, en pirrig sådan, om bronset i +70-kilosklassen.

Med lite tid kvar stod det 9-9, sedan fick Biljanovic in en spark som fullbordade en full ippon och det blev ingen medalj i hemma-VM för en furiöst kämpande Brolin.

Fredrik Widgren visade stor beslutsamhet når han klev in i sin första match my Angel Ochoa från Mexiko. Fredrik såg laddad ut, han tog första ippon bara sekunder in i matchen och fortsatte kontrollera matchen når han direkt efter tog ner sin motståndare på marken och tog ippon nummer två. Fredrik agerade kvickt och strategiskt när han avslutade matchen och vann på full ippon mot mexikanaren.

Foto: Jonathan Broberg

Även Jonas Lund såg väldigt lovande ut i sin första match mot italienaren Andrea Noto. Matchens första spark gav också Jonas ledningen, den efterföljande slagkombinationen utökade hans ledning och svensken hade full koll på matchens gång. Jonas jagade ippon i tredje momentet men mexikanaren svarade med en attack som Jonas dock vände till sin fördel och svensken vann till slut med 18-7.

Foto: Jonathan Broberg

Linda Lindströms andra match blev tuff. Hon mötte fransyskan Laetitia Boes som gick in och körde toppgame genom nästintill hela matchen. Matchen började med att Linda drog guard, hon hamnade i djup halvguard, hade bra kontroll där men fransyskan släppte ej in Linda utan tog toppkontroll. Matchen startade om då de hamnade utanför matchmattan. Detta hände flera gånger under matchens gång. Lartitia gick på armar, Linda försvarade men fransyskan tog då rygg. De rullade runt på mattan tills de hamnade utanför igen. Det var en intensiv match där de båda tjejerna kämpade på bra. Linda tog kontroll och när det är tre minuter kvar tog hon toppkontroll och drog in fransyskan i sin guard. Laetitia ställde sig upp och släppte guard och matchen blev stående igen. Matchen var en rysare rakt igenom men slutade tyvärr med förlust för Linda. Matchen slutade 2-2 med en fördel till fransyskan.

Mikael Marffy trodde att han hade vunnit inledningsmatchen mot ryssen Aleksandr Sak i newaza +94kg. Och det var det fler som gjorde. Huvuddomaren visade Marffy som segrare medan de två mattdomarna hade ryssen som vinnare.

I den andra matchen vann Marffy emellertid odiskutabelt över Yanal Shahzdeh från Jordanien.

Foto: Jonathan Broberg

Tyvärr gick det inte vägen för vår unge VM-debutant Elias F. Ingholt i hans första match mot Abdulla Ajneibi från Förenade Arabemiraten som drog guard och satte de båda i 50/50-position. Han kopplade snabbt ett knälås och Elias klappade ut sig.

Text: Annie Bondefelt, Jenny Svensson & Jonathan Broberg

Foto: Jonathan Broberg

3
5
6