Sverige förlorade match mot Frankrike

25 november 2018  |  Annie Carriage

Sverige laddar om för bronsmatch efter förlust mot Frankrike.

William Seth-Wenzel inledde även denna lagtävling. Denna gång hette motståndaren Percy Kunsa, fransmannen som tidigare i mästerskapet slagit ut både Fredrik Widgren och Jonas Lund. Matchen var jämn, William var snäppet rörligare och snabbare i defensiven. William tog ledningen och höll den i princip matchen igenom, vann och tog revansch i svenska flaggans namn.

Maxine Thylin klev in på mattan och drog guard. Hennes franska motståndare hade det svårt och fick jobba på försvar genom hela matchen. Maxine visade, ännu en gång, på snyggt spel från botten där hon till slut fick sin motståndare att klappa på ett knälås. Sverige vann alltså denna match på submission.

Foto: Jonathan Broberg

Johanna Hamberg bjöd upp till kamp när hon klev in på mattan mot fransyskan. Fransyskan var snabb och kontrollerad men Johanna kämpade till sig kontringspoäng men tyvärr räckte det inte hela vägen och fransyskan vann slutligen på full ippon.

Elias Ingholts match var intesiv. Det visades upp snabbhet och skicklighet från de båda fighterserna. Elias drog guard och tog sig till djup halvguard och fransmannen sökte sig direkt mot Elias fot med försök till avslut. Elias försvarade sig fint men fick senare i matchen klappa på en triangel.

Arash Hadiha mötte en målmedveten fransman, Arash försökte få till en markkamp men fransmannen var tuff och utökade sin ledning innan han sedermera vann på full ippon.

Jonas Lund gick en tempofylld match mot en intensiv fransman, poängställningen var jämn men Jonas plockade fördelar. Efter en session nere på mattan stod det lika innan fransmannen gjorde en sista attack och det blev en snöplig förlust för Jonas.

Foto: Jonathan Broberg

Ut på mattan klev duo-paret Isabelle Sarfati och Sture Svahn, inlevelsen var intensifierad från bägges håll men motståndet var ett tight team. Franska laget var kvicka i sina rörelser och fick också utdelning i poäng och vann till slut med 67-60,5.

Foto: Jonathan Broberg

Jennie Brolin fick kliva upp i den avgörande matchen när Frankrike ledde med 5-3 då det som helhet fanns 11 poäng att tävla om. Jennie såg pigg ut och tog också de två första poängen, fransyskan gick på offensiven och kontrade till 2-2 som sen blev korrigerat till en ledning för Frankrike på 4-2. Jennie stod stabilt när fransyskan försökte sig på en nedtagning, efter flera försök lyckades fransyskan dock och utökade sin ledning. När tidtagaren visade att matchen var över stod det klart att fransyskan hade vunnit och att Frankrike därmed var vidare i turneringen medan Sverige får sikta in sig på bronsmatchen.

Text: Annie Bondefelt & Jenny Svensson

Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4