Sverige tog välförtjänt VM-brons i lagtävlingarna

25 november 2018  |  Annie Bondefelt

William Seth-Wenzel fortsatte att imponera når han tog sig an den första belgaren, Williams tog snabb ledningen och tog en ippon. Belgaren försökte vara aggressiv men William var snabb i defensiven och kontrade och avslutade matchen genom full ippon.

Elias Ingholt gick in som andre man i denna tävlingsomgång. Han drog guard, Belgaren tog dock kontrollen och kopplade kimura som vår unge lagkamrat fick klappa på. Förlust för Sverige på submission.

Johanna Hamberg var laddad når hon klev in på mattan, fick in många slagtekniker och tog ledningen. Men när belgiskan fick ner Johanna på mattan förlorade hon ledningen och belgiskan drog iväg och vann på full ippon.

Maxine Thylin gick upp på mattan och fick möta ett tufft belgiskt motstånd. Men med Maxines fina markspel lyckades inte motståndaren ta hem matchen utan vinnande från mattan gick Maxine efter att tagit 2 poäng på svep. Matchen slutade 2-0 till Sverige.

Foto: Jonathan Broberg

Arash Hadiha plockade poäng direkt i inledningen och det blev en jämn match publiken fick avnjuta. Belgaren hade bra precision i sina slag och plockade fler och fler poäng medan Arash hämtade hem några på mattan. Belgaren vara dock starkare denna gång och vann med 8-4.

Fanny Seth-Wenzel visade upp sin fulla potential när hon mötte belgiskan i sin match. Inledningsvis var det jämnt men sen tog Fanny över, hennes sparkar var träffsäkra och efter en fin nedtagning och efterföljande fasthållning utklassade hon belgiskan och vann på full ippon.

Foto: Jonathan Broberg

– Det känns fantastiskt, det kändes som jag var tvungen att visa att jag kunde göra bättre än vad jag gjorde igår och det tyckte jag att jag gjorde. Att vinna ett VM-brons tillsammans med laget är jättestort för mig, säger Fanny Seth-Wenzel till budokampsport.se

Mikael Marffy gick in med ett lugn på mattan. Matchen varade stående tills det var cirka 20 sekunder kvar, då drog Mikaels belgiska motståndare guard men hade inte en chans mot Mikael med sin teknik och kontroll. Sverige gick ut som vinnare även i denna match.

– Vi har ett fantastiskt lag och det har varit otroligt roligt att tävla på det här VM:et. Jag är jätteglad och stolt både över mig själv och över vår laginsats, säger Mikael Marffy.

Jonas Lund gick en liknande resa till mötes, Jonas tog ledningen direkt och plockade sen poäng efter poäng medan belgaren kämpade med att hänga med i svenskens rasande tempo. Jonas vann slutligen med 11-3.

Dagens duo-tävling visade på fina tekniker från båda lagen. Isabelle Sarfati och Sture Svahn fick ett riktigt tufft motstånd men visade upp riktigt fina tekniker och gav allt. Tyvärr räckte det inte hela vägen för detta duo-par utan Belgien tog hem denna vinst.

Fredrik Widgren gick ut på mattan och styrde den stående kampen. Belgaren drog guard men väl på marken gav Fredrik motståndaren ett tufft motstånd. Fredrik jobbade snyggt och fokuserat på passering dock lät inte belgaren svensken passera. Efter en mycket bra insats med kämpaglöd och en styrka likt en oxe tog Fredrik hem vinsten på fördel och med detta avslutades denna lagtävling med ett brons till Sverige.  Poängställning 6-4 till Sverige.

Foto: Jonathan Broberg

– Jävligt mäktigt, lagtävling på hemmaplan inför ett sånt här stöd är otroligt mäktigt. Vi har haft en fantastisk lagkänsla hela dagen, coolt att vi får sen här framgången tillsammans med laget, säger Fredrik Widgren.

Text: Jenny Svensson & Annie Bondefelt

Foto: Jonathan Broberg

0
0
0