Sverige vidare till semifinal i lagtävlingarna

25 november 2018  |  Annie Carriage

Efter en nervkittlande lagmatch mot Ryssland tog Sverige med sig segern efter stor dramatik och är nu klar för semifinal.

Linda Lindström var sist in i lagtävlingen och avgjorde för lagtävlingen. Hon visade på ett tufft motstånd, gick in med full fokus och ett kroppsspråk som utstrålade styrka. Den här matchen hamnade snabbt på marken då hennes motståndare drog guard. Linda jobbade upp sig till stående flera gånger och hade sina grepp fint. Ryskan var dock envis och det blev svårt för Linda att spräcka guarden. Linda vann matchen med 2-0 och tog Sverige vidare i turneringen.

Foto: Jonathan Broberg

William Seth-Wenzel var annars den första svensken ut på mattan där han visade upp tekniker i världmästarklass. Inledningsvis följdes de bägge åt till den avgörande sparken som gav William en ledning på två poäng. William såg hungrig ut medan ryssen såg trött ut efter ett fasthållningsförsök. William utökade ledningen efter en vältajmad slagserie och vann Sveriges första match med 19-6.

Jakob Biticis match startade med att hans ryska motståndare gick in på mattan och drog guard snabbt. Han gick till attack mot Jakobs ben men satte inget lås där utan tog sig upp på topp och mountade Jakob. Där kopplade ryssen en kimura som satt ordentligt, och Jakob klappade ut. Förlust till Sverige i lagtävlingens andra match.

Johanna Hamberg gick upp på mattan mot en lång ryska som visste hur hon skulle utnyttja sin räckvidd, hon sparkade och backade undan om vartannat. Johanna levererade hårda slagkombinationer och matchen levde fram till slutet då ryskan plocka fler och fler poäng och till slut vann med 12-4.

Lagtävlingens andra Newaza-tävlande var Maxine Thylin. Hon gick in på mattan och drog ned sin ryska motståndare i guard. Ryskan som såg ut att vara storleken större än Maxine lyfte upp dem till stående och spräckte guarden. På marken visade Maxine på bra kontroll och övertag. Ryskan hade det svårt att ta poäng. Maxine visade upp sin Newaza fint. När det är mindre än en minut kvar av matchen tog Maxine poäng genom ett vackert svep och slutsignalen ljuder. Sverige vann med 2-0.

Foto: Jonathan Broberg

Arash Hadiha gick direkt in och visade prov på både snabbhet, rörlighet och styrka men den ryske motståndaren han mötte var både många kilon tyngre och längre. Ryssen utnyttjade sitt övertag och tog ledningen med 6-0 innan Arash fick en några kvicka slag och tog in till 6-2. Ryssen var dock envis och gick slutligen hem med vinsten.

Foto: Jonathan Broberg

I duo var det äntligen dags för Isabelle Sarfati att göra VM-comeback tillsammans med Sture Svahn. Paret imponerade genom sitt samspel, inlevelse och tydliga formspråk. Det ryska paret kämpade och det blev en mycket jämn match där Sverige gick ut som vinnare med endast 0,5 poäng tillgodo.

– Det var en fantastiskt upplevelse, att slå Ryssland i en comeback efter 18 år, det var kul! Vi hade en skön känsla inför matchen jag och Sture, vi gick bara in och körde, säger Isabelle Sarfati till budokampsport.se

Max Hederström var explosiv och aktiv genom hela matchen. Det var en match med en kamp om nedtagningar. Både Max och hans ryska motståndare kämpade på bra och det var en riktig rysare. Snabba vändningar och hårt motstånd för de båda. Efter svettiga 6 minuter vinner Max matchen med 2-0. I den här matchen fick vi se en maxad Max som visade både fina tekniker, styrka och explosivitet.

Foto: Jonathan Broberg

Jonas Lund ställdes mot tufft motstånd i sin match då han mötte Ilia Borok. Ryssen var påhittig och rörlig och tog den första poängen och höll kontrollen matchen igenom och tog också hem vinsten.

Jennie Brolin hade en spännande match framför sig när hon klev in på mattan. Det var en otroligt jämn match, spänningen var olidlig då ledningen hela tiden skiftande mellan svenskan och ryskan. Ryskan skadade sig i mitten av matchen och använde sina två sjukminuter med råge, men avbrottet verkade inte påverkat Jennie som fortsatte som innan. När slutsignalen ljöd var slutresultaten oklart och videogranskning behövdes för att säkerställa att Jennie var den fightern som gick vinnande ut ur denna dramatiska drabbning.

Fredrik Wiberg fick ett tufft motstånd där hans ryska motståndare var envis och stark. Det var en kamp om nedtagningar där de båda gick på single leg men kontrade till stående igen. Det var dock ryssens match i dag och Sverige förlorade på poäng, 8-0.

En jämn kamp var över och Sverige gick vinnande ur striden och ställs nu mot antingen Tyskland eller Frankrike i semifinal.

Foto: Jonathan Broberg

Text: Annie Bondefelt & Jenny Svensson

Foto: Jonathan Broberg

 

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

0
0
0