VM-guld till Jenny Österhall och Mike Malmer

25 november 2018  |  Annie Carriage

Sverige fortsätter att samla på sig VM-medaljer, i mästerskapens sista finaler med svenskintresse tog Mike Malmer och Jenny Österhall ytterligare VM-guld.

Först ut i final i para-jujutsu gick Mike Malmer. Han fick möta rumänen Attila Szanto. Mike tog sig snabbt från stående till marken där han tog side på rumänen och jobbade sig upp till mount. Mike tog hem guldmedaljen till Sverige på teknisk överlägsenhet då motståndaren klappade ut.

– Min motståndare var stark och körde på bra, men jag var bättre. Det känns bra, min taktik var att gå in och köra. Det var skönt med ett guld, det har varit en lång dag, säger Mike Malmer till budokampsport.se

– Mike är en fantastiskt tävlingsmänniska, jag var ganska säker på att han skulle vinna. Han gjorde en jättebra match. Nu ska vi blicka framåt till nästa tävling i Abu Dhabi, det säger landslagscoachen Roger Berger.

Foto: Jonathan Broberg

I tävlingens andra VM-final fick Jenny Österhall möta Kerstin Pamer från Österrike. Det var en stadig stående kamp där Jenny till slut tog hem guldet genom avslut som fick motståndaren att klappa ut.

Jenny som dessutom vunnit ett VM-guld i judo och två i BBJ under året tog idag alltså årets fjärde VM-guld när hon vann finalen i Baltiska Hallen.

– Jag gjorde en bra match, min taktik var att försöka kasta och dra mycket. Jag vann för att jag är väldigt genomtränad, säger Jenny Österhall till budokampsport.se

– Jenny var stabil och visade upp en bra och fin jujutsu. Det var kul att vara med här och få visa upp det här för svensk publik på svensk mark. Vi hoppas att det leder till ännu fler tävlingar för oss, säger landslagscoachen Roger Berger till budokampsport.se

Foto: Jonathan Broberg

Text: Jenny Svensson & Annie Bondefelt

Foto: Jonathan Broberg

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4