Foto: Hamid Ershad Sarabi

2019 blir speciellt

Vi lägger 2018, ett till bra budo och kampsportsår, till handlingarna och så tar vi oss an 2019 med öppna armar. Ett år som på förhand ser ut att kunna skapa minnen för lång tid framöver, det också.

8 januari 2019  |  Jonathan Broberg

Jag stod på berget, som pekade mot norr.
Min överkropp var bar.
Snön både föll och låg kall, men värmde ändå.
Bäcken vette ut mot Atlanten.
Och jag lade mig i den.
Som om jag lade mig i själva livets famn.

Inte så sällan vandrar mina tankar mot min tid i Reykjavik.
Ofta dånar än Atlantvågorna för mina öron.
Ofta syns än de svara lavastränderna för min blick.
Ofta tänker än jag på de svävande, färgdivergerande, norrskenen.
Ofta kommer Island till mig igen just runt jul.

Så också i år.
Jag firade emellertid ledigheten hemma, så att ha tankarna annorstädes passade fint. Det var på många sätt en vacker ledighet – och välbehövlig.

Det blev en avstickare jobbledes i och med UFC-galan med Alexander Gustafssons och Ilir Latifis matcher. Och även om mitt hjärta inte riktigt mäktar med att återberätta, eller ens tänka på utgångarna av de matcherna då vemodet fortfarande är nära, känns det ändå förträffligt att starta upp ännu ett kampsportsår.

2019 blir speciellt för mig. Den 27 juli firar jag och förbundet tio år tillsammans, och för mig – att ha ett sådant långt förhållande är unikt.
2019 kommer också innehålla några verkliga smällkarameller. EM i shorinji kempo kommer till Sverige och VM i thaiboxning kommer att hållas i Bangkok, för att nämna bara ett litet axplock.

23:e mars är det årsmöte och Kampsportsgalan. På årsmötet kommer vår ordförande August Wallén att tackas av för alla hans år i förbundet, och Kampsportsgalan firar tio år. Också den dagen lär bli, ja, väldigt speciell.

Nu kavlar vi upp ärmarna för ännu ett annalkande fint kampsportsår.

3
5
6