Foto: Hamid Ershad Sarabi

Christer Ringblom – en kampsportshjälte

MMA-landslaget strukturerar om. Christer Ringblom lämnar och Anders Ohlsson tillsammans med Besam Yousef tar över. En fin konstellation som säkert är en garant för fler guldkantade landslagsår. Men. Christer Ringblom lämnar ett stort tomrum. Min uppfattning är att Ringblom inte går att ersätta, inte rakt av i alla fall.

30 januari 2019  |  Jonathan Broberg

Med sin månne lite förvirrade uppsyn, sin vänliga tonalitet och sin blick riktad mot högt uppsatta mål har Christer Ringblom tagit plats i mitt hjärta. Jag är långt ifrån ensam om att ha fattat tycke för Ringbloms både varma personlighet och ledarstil.

Många åsikter har strömmat in till Christers facebook efter att han där tillkännagav att han lägger MMA-engagemanget åt sidan ett tag, framförallt det som han har gjort kring MMA-landslaget.

Ringblom är en kampsportseldsjäl stöpt ur den äldre skolan och med bred kunskap om många olika kampsporter. Det tror jag har varit en stor fördel för svensk MMA att kunna ha dragit nytta av, i synnerhet då idrotten vuxit mer och mer.

Christer har tillsammans med Anders Ohlsson förfogat över världens bästa MMA-landslag vid flera tillfällen och jag har själv haft förmånen att se på nära håll hur laget har byggts, och hur stora internationella medaljer har tagits.

Men det är den känsliga delen av Christer som kanske mest sitter kvar i mig. Vid ett tillfälle satt vi tillsammans på golvet i en hotellkorridor i Las Vegas utanför rummet där Gabriella Ringblom bodde och snyftade i kapp när vi hörde henne prata i Radiosporten om sitt historiskt första svenska VM-guld i MMA. Ett minne jag aldrig glömmer, och själva åsynen av en stor ledare som Christer sitta där och snyfta – det är ren och skär magi, ska jag tala om.

MMA-landslaget får nu framgent klara sig utan Christer Ringblom. Anders Ohlsson och Besam Yousef tar över – och det kommer naturligtvis bli bra. Båda är otroligt kompetenta och Ohlsson blev så sent som ifjol nominerad som årets ledare på Kampsportsgalan, exempelvis.

Dock finns det bara en Christer Ringblom.
Svensk kampsport ska vara glada och stolta över hans fantastiska gärning.

Tack för allt, Christer!

Foto: Hamid Ershad Sarabi

2
0
1