Jan Hermansson har gått bort

Under gårdagskvällen nåddes vi av det oerhört trista beskedet om att en av svensk aikidos allra största, Jan Hermansson, har gått ur tiden. Våra tankar går naturligtvis till anhöriga och nära och kära.

22 februari 2019  |  Jonathan Broberg

Så här skriver Svenska Aikidoförbundet på sin hemsida.
”Förbundet har nåtts av det sorgliga beskedet att svensk aikidos nestor och meste legendar, Jan Hermansson, har lämnat oss. Efter en tids sjukdom med tilltagande komplikationer avled han strax efter kl. 17 måndag 18 februari. 
    Han kommer att bli sörjd och saknad av väldigt många aikidoutövare såväl i Sverige som runt om i världen. Låt oss minnas honom med just den glädje och gnista han själv alltid visade – på mattan och utanför den.
    Våra tankar går också till hans närmaste i denna tunga stund – hans änka Sonoko, sonen Jun med hustrun Marianne och de två sönerna Alexander och Christoffer, samt sonen Ken.”

Jan Hermanssons gärning för svensk aikido i synnerhet men även svensk budo och kampsport i allmänhet går inte att hylla nog.

Vila i frid.

En kommentar

Lämna en kommentar

Du måste varainloggad för att skriva en kommentar

1
5
4